Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, MİSİAD Şanlıurfa heyetine,  Genç Misiad Derneği Başkan Yardımcısı Cihan Gökmen eşlik etti.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş kabulde, “Türkiye çok yakınımızda, ilişkiler de çok iyi. Ancak maalesef bu yakınlaşma ticarete pek yansımıyor. Varolan sorunları aşmaya çalışıyoruz ama belli ki zaman alacak. Umarım bu ziyaret bu anlamda önemli bir adım olur” dedi.

KKTC’de turizm ve turizme yönelik eğitim ve eğitime yönelik her türlü yatırımın geleceğinin de var olduğunu belirten Denktaş, teşvikler ve muafiyetler konusunda neler yapılabileceği hakkında fikirlerini de dile getirdi.

GÖKMEN

MİSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Gökhan Gökmen de, KKTC’yi ziyaret nedenleri ve derneğin kuruluş amaçları hakkında Denktaş’a bilgi verdi.

Kıbrıs Türk halkının Anadolu halkı için öneminin altını çizen Gökmen, Ankara merkezli olan Memleketçi ve Sanayici İş Adamları Derneği Şanlıurfa Şubesi’nin bu nedenle ilk ziyaretini KKTC’ye gerçekleştiğini söyledi.

Amaçlarının Kıbrıslı Türk işadamları ile istişarelerde bulunmak olduğunun altını çizen Gökmen, “Amacımız buradaki iş imkânlarını tanımak, Kıbrıslı işadamları ile istişarede bulunmak, hem Ada’da birlikte iş sahalarında ortak çalışmalar yapmak hem de Kıbrıs’taki işadamlarını Güneydoğu’ya çekme noktasında neler yapabiliriz, bize bu konuda nasıl bir katkı sunarsınız, tüm bunları görüşmek maksatlı kısa süreli bir ziyaret” dedi.

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ı da rahmetle anan Gökmen, “Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş yeri doldurulamayacak bir lider ve bizler için hakikaten bir değerdi. Bu vesileyle O’nu bir kez daha rahmetle anıyoruz” dedi.

Gökmen, Denktaş’ı Şanlıurfa’da ağırlamaktan gurur duyacaklarını ekledi.

Hediye teatisinde de bulunulan görüşmede Denktaş, MİSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Gökhan Gökmen’e kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın “Kapılar” adlı kitabını takdim etti.