Başbakan Yardımcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Demirtaş’a Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyeleri eşlik ederken ziyarette Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi’de hazır bulundu.
 
DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile İzmir Ticaret Odası’nın işbirliğinden son derece mutlu olduğunu belirtti.
 
Kıbrıs Sorununun daha uzun yıllar, görüşülerek, konuşularak devam edeceğe benzediğini söyleyen Denktaş, ancak Kıbrıslı Türk ve Rumların ortak ekonomik zeminde buluşulabilmesi gerektiğini belirtti.
 
“Ancak bunun için Rumların Türkiye’yi bir tehdit olarak görmekten vazgeçip, bir fırsat olarak görmeye başlamasıyla birlikte inanıyorum ki önemli bir aşama kat edilmiş olacak” diyen Denktaş, “Ada’nın siyasi yönü masada görüşülüyor tamam ama bu ekonominin gelişmesini durdurmamalı. Ekonomik hayat daha iyiye gidebilmeli. Niyet önemli. Kıbrıslı Türk işadamları bu anlamda işbirliğine hazırdır. Rum tarafının çevresinde bir baskı oluşturabilirsek eminim onlarda hazır olacak” ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ

Uzun yıllar devam eden Kıbrıs sorununun kısa sürede çözülmesinin umudunu taşımadığını dile getiren İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Turizm, Sosyal-Kültürel İlişkiler ve Ekonomik konularda birlikte çalışıldığı takdirde Kıbrıs sorununun sona ereceğine inanç belirterek; “Siyaset elbet rolünü oynayacaktır. Ama biz ticaretle bu işi yönlendirebiliriz” dedi.

Demirtaş, bu bağlamda İzmir Ticaret Odası ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası olarak kendilerine büyük görevler düştüğünü, bu noktada da Başbakan Yardımcısı olarak Serdar Denktaş’ın desteğini talep ettiklerini belirtti.