Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği heyetini kabul etti. Görüşmede, birlik yetkilileri, talep ve beklentilerini iletti.

AMCA

Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca ülkede inşaat sektörünün yaşadığı sıkıntıları aktardı, bazı konularda hükümetin ek tedbir almasını talep etti.

Gündemde olan “Sosyal Sigorta afları” konusunda konuşan Amca, mağduriyetlerin ortadan kalkması ve esnafın yararlanması adına afla eş zamanlı düşük faizli kredilerin devreye girmesi gerektiğini belirterek; “Bu krediler esnafın eline değmeden, Sosyal Sigortalara yatsın ve günün sonunda her iki taraf da bu aftan yararlansın” dedi.

Kayıt dışılıkla mücadele konusunda, Maliye, Çalışma ve Ulaştırma Bakanlarının bir masa etrafında toplanarak ortak bir karar üretmesi gerektiğine de işaret eden Amca, aksi durumda inşaat sektörü ve birçok sektörün kalifiye işçi açısından mağdur olacağını söyledi.

Taşeronlar Yasası’nın bir an önce yürürlüğe girmesini arzu ettiklerini de kaydeden Amca, iş arabaları için özel bir tarife talep ederken, seyrüsefer ruhsatları konusunda Bakan Denktaş’tan geniş bilgi aldı.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise sektörün sıkıntı ve taleplerini dinleyerek, gerekli notları, ilgili birimlere ulaştıracağını kaydetti.