Başbakan Yardımcılığı’ndan verilen bilgiye göre, görüşme, Cumhuriyet Meclisi’nde gerçekleşti. Millennium Tourism Genel Direktörü Ruslan Guliyev ile Bakü 46. Sayılı Lise Müdürü, Tarih ve Felsefe Doktoru Sevinç Budagova’yla görüşen Denktaş’a Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova de eşlik etti.

Görüşmede Türkay Tokel ve  Kezban Zurnacı da hazır bulundu.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, eğitim, turizm ve ticaret konularında iki kardeş ülkenin daha sık bir araya gelmesi gerektiğini ve bu yönde gerekli adımları gelecek aylar içerisinde atacaklarını kaydetti.

Serdar Denktaş, yüksek öğrenimin ekonomik kalkınmaya katkı sağlamasının yanında ülke tanıtımı içinde vazgeçilmez bir araç olduğunun altını çizdi

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova da, ‘Kardeş Okul’ projelerine bakanlık olarak da her zaman sıcak baktıklarını söyledi. Berova, KKTC ve Azerbaycan arasında bu konuda görüş birliğine varılan konuları protokole dönüştürüp, hayat bulmasının kendilerini de son derece memnun edeceğini belirtti.

Türkay Tokel, şubat ayında Azerbaycan’da eğitim konusunda üst düzey yetkililerle temaslarda bulunduklarını söyledi. Tokel, heyetin ziyaretinin iki ülke arasındaki ilişkilerin yalnızca eğitimle sınırlandırılmayarak, daha geniş yelpazede ele alınması bakımından önemli olduğunu kaydetti.

Millennium Tourism Genel Direktörü Ruslan Guliyev de, ikili ilişkiler neticesinde KKTC üniversitelerine öğrenci akışının kısa bir süre zarfında artış gösterdiğini söyledi. Guliyev, ilişkilerin  her alanda iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

Bakü 46. Sayılı Lise Müdürü, Tarih ve Felsefe Doktoru Sevinç Budagova, Azeri halkının KKTC’ye ve Kıbrıs Türkü'ne ilgisinin büyük olduğunu kaydetti. Budagova, iki ülke gençliğinin daha fazla kaynaşması için çalışma yapılması önerisinde bulundu.