Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, KKTC Yörükler Derneği’nin düzenlediği sabah kahvaltısına katıldı ve Maraş Bölgesi’ni gezdi.

Kahvaltı ve gezi sırasında Denktaş’a, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Demokrat Parti Ulusal Güçler Milletvekili Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve bazı parti yetkilileri eşlik etti.

Başbakan Yardımcılığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, kahvaltı sırasında dernek üyeleriyle sohbet eden heyet, ardından Maraş’ın Kombos Meydanı’nda bulunan kahveleri de ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi.

DENKTAŞ: “YENİ BİR SÜREÇ BAŞLAYACAK”

Kahvaltıda konuşan Serdar Denktaş, Cumhurbaşkanlığı seçiminin siyaset üstü bir seçim olduğunu, cumhurbaşkanının iç konulara yönelik yetkisinin olmadığını, ancak uluslararasında görüşmeci olduğunu belirterek, seçimin kendileri için çok önemli olduğunu, Birlemiş Milletler temsilcisinin adaya gelmesiyle de yeni bir süreç başlayacağını söyledi.

Denktaş, devletine inanan, Türkiye’nin garantörlüğünü benimseyen anlayışın Kıbrıs Türklerinin haklarını arayacağını, bunu yapabilecek aday olarak kendilerinin de mevcut Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu desteklediklerini belirtti.

KOP KONUSU

KOP konusunda, son günlerde inanılmaz bir saldırı altında olduklarını, ilk kez bir kurumun Güney’deki başka kurumun bütün ada üzerindeki hâkimiyetini kabul ettiğini dile getiren Denktaş, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat döneminde de bu konudaki yaklaşımın olumsuz olduğunu kaydetti.

Denktaş, 1960 Cumhuriyeti’nde sporun iki toplum tarafından ayrı ayrı yönetildiğini, çözüm durumunda KTFF’nin FIFA’nın ayrı üyesi olacağını, İskoçya, Galler, San Marino gibi ülkeler BM üyesi olmadan FIFA altında ayrı federasyon olarak spor yaptıklarını ifade etti.

KTFF’nin son hareketiyle, Kıbrıslı Türklerin masadaki elinin zayıfladığını söyleyen Denktaş, kulüplerin de KOP çatısı altında idareyi kabul ettiğini, KOP çatısı altında Kıbrıs Türk Milli Takımı’nın kurulamayacağını belirtti.

KKTC Yörükler Derneği Başkanı Lütfi Oflaz da, 2014 yılında kurulan derneğin sosyal ve kültürel içerikli faaliyetler yaptığını, seçim zamanında adaylar ve siyasilere kapılarının açık olduğunu, siyaset üstü bir dernek olarak herkese eşit mesafede olduklarını söyledi.

1428317172.jpg