Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Gençlik Dairesinin düzenlediği, “KKTC’den Avrupa’ya Gençlik Köprüleri” etkinliği için KKTC’ye gelen Londra Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu öğretmen ve öğrencilerini kabul etti.

Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, keyifli anlar yaşanırken, Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türk çocukların soruları Denktaş’ı hem zorladı, hem güldürdü.

Kıbrıs’a özlemlerinden bahseden çocuklar ayrıca ülkenin daha refah noktaya ulaşması adına fikirlerini paylaştı, ülkede gördükleri eksiklikleri aktardı. Ama daha çok ata topraklarında olmaktan duydukları gururu ifade ederken özenle seçtikleri cümleler Serdar Denktaş’ın yüzünü güldürdü.

EROĞLU

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu ziyarette yaptığı açıklamada, Avrupa’da bulunan çocuk ve gençleri, KKTC’de yaşayan gençlerle buluşturmak, çocukların ülkelerini tanımalarına fırsat vermek, ülke tarihi kültürüne sahip çıkmalarını teşvik etmek adına bir gençlik köprüsü oluşturmayı ve kaynaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu organizasyonun bir ilk olduğuna dikkati çeken Eroğlu, bu tür etkinlikleri geleneksel hale getirme arzusunda olduklarını kaydetti.

Etkinlik çerçevesinde hazırladıkları program hakkında da Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a bilgi veren Gençlik Dairesi Müdürü Gençay Eroğlu, Londra’dan gelen çocuklara geleneksel Kıbrıs çocuk oyunlarını izletmek, öğretmek ve yöresel yemekleri tanıtmak amacıyla geniş kapsamlı bir program hazırladıklarını da sözlerine ekledi.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade ederken, bu kadar yoğun bir gündemin içerisinde gerçekleşen bu ziyaretin kendisi için çok güzel bir teneffüs olduğunu söyledi.

Londra’dan gelen çocuk ve gençlere; “bol bol gezin, görün, sorgulayın. Sormaktan çekinmeyin” diye tavsiyelerde de bulunan Serdar Denktaş, lisanın önemine vurgu yaparken; “Her dili bilin, öğrenebildiğinizce çok lisan öğrenin ancak Türkçe konuşmaktan da vazgeçmeyin” dedi.

Ziyaret sonunda, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a Londra Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu adına plaket takdim edilirken, Bakan Denktaş ise okulun kütüphanesine konmak üzere KKTC kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın kitaplarını armağan etti.

basbakan-yardimcisi-denktas-londradan-gelen-kibrisli-turk-cocuklari-kabul-etti-(3).jpg

basbakan-yardimcisi-denktas-londradan-gelen-kibrisli-turk-cocuklari-kabul-etti-(4).jpg

basbakan-yardimcisi-denktas-londradan-gelen-kibrisli-turk-cocuklari-kabul-etti-(5).jpg