Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kuzey Kıbrıs Chartered Certified ve Yeminli Mali Müşavirler Derneği’ni kabul etti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Denktaş, Kuzey Kıbrıs Chartered Certified ve Yeminli Mali Müşavirler Derneği Başkanı Rüstem Tatar ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüştü.

Görüşmede, dernek heyeti, meslek yasasının olmamasına işaret ederek bakan Denktaş’tan, “Diğer ülkelerde olduğu gibi KKTC’de de mesleğin kurumsallaşması ve meslek yasasının biran önce hayata geçmesi” konusunda destek istedi.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da, Muhasebe Meslek ve Denetim Yasa Taslağı’nın Meclis komitesinde yıllardır bekletildiğine dikkat çekerek, UBP-DP hükümeti olarak tasarının yasallaşması için Meclis’in açılmasını beklediklerini söyledi.

Denktaş, önümüzdeki günlerde bu konuda bir toplantı gerçekleştireceklerini ve ilgili paydaşları da bu toplantıya dâhil edeceklerini ifade ederek, tasarıda eksik görülen noktaların tamamlanmasının ardından Muhasebe Meslek ve Denetim Yasasını geçireceklerini kaydetti.