Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, 19. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Birinci Medya Kurumu’na bağlı Kıbrıs Genç TV heyetini kabul etti.

Başbakan Yardımcısı Denktaş, kabulde yaptığı konuşmada, yayıncılık sektörünün tüm sıkıntı ve sorunlara rağmen gelişen bir sektör olduğuna işaret ederek, bunun öncülüğünü yapanlardan olan Kıbrıs Genç TV’nin 19. yaşını kutladı.

DENKTAŞ

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 19 yıl öncesine bakıldığında dönemin Başbakan Yardımcısı olarak verdiği izne rağmen First FM radyosunun ilk yayınına katılacak Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’a danışmanları tarafından “Sakın gitmeyin, korsan yayın yaparlar” ikazında bulunulduğunu anımsatan Denktaş, şunları kaydetti:

“19 yıl öncesini hatırlayınca o dönem BRT dışında yapılan bir yayın, izinli bile olsa korsan sayılıyordu. Evdeki telsiz telefonların polis tarafından tespit edilmesi halinde 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırıldığı bir dönemdi. O gün Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş, Ertan Birinci’ye ‘izniniz var mı’ diye sordu ve ardından ilk yayın yapıldı. O günden bugüne de radyo diye başlarken televizyon, uydu vs. ve artan televizyon sayısı... Tüm sıkıntı ve sorunlara rağmen gelişen bir sektör. Bunun öncülüğünü yapanlardansınız. Ben 19. yaşınızı kutluyorum. Hayırlı olsun. Kolay gelsin.”

BİRİNCİ

Birinci Medya Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Birinci ise konuşmasında, Başbakan Yardımcısı Denktaş’ın imzasıyla 19 yıl önce özel yayıncılığın başladığına dikkati çekerek, Denktaş’ı ziyaret etmekten duydukları gururu ifade etti.

Denktaş’a televizyonlara verdiği destekten dolayı teşekkürlerini de ileten Birinci, “Yaptığınız yasayla birlikte nice televizyonlar, radyolar kuruldu. Sayenizde birçok kişi bu sektörden ekmek yiyor. Bugün biz de 19 yaşındayız” diye konuştu.

Tekin Birinci, Denktaş’ı 31 Mayıs akşamı düzenleyecekleri kutlama etkinliğine de davet etti.