Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu ikinci denemesinde toplandı.

Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı başkanlığında saat 10.40’ta ikinci toplanma denemesini yapan Genel Kurul, sağlanan nisapla toplandı.

Genel Kurul’da milletvekillerinin güncel konuşma istemlerinden önce söz alan DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, ilk olarak hükümetin Meclisi açamamasını eleştirdi, Meclisin DP-UG desteğiyle açıldığını ifade ederek, bunun düzeltilmesini istedi.

Denktaş, Kıbrıs müzakereleri ve Güneyde açıklanan “tutanakları” gündeme getirerek, Cumhurbaşkanı’na; “İvedi olarak  Anastasiades ile birlikte bugüne kadar mutabakata varılmış her şeyi birlikte açıklasınlar, bize başka Rum tarafına başka değil. Anastasiades buna yanaşmıyorsa Akıncı tüm mutabakatı paylaşmak durumundadır” dedi.

Denktaş, “bunun Cumhurbaşkanı’nın halkına boynunun borcu” olduğunu kaydetti, Meclis kürsüsünden Cumhurbaşkanı’na hitaben “Geç olmadan ne oluyor ne bitiyor, mutabakatlar nelerdir bilelim ki sesimizi şimdiden çıkaralım” dedi.

TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli de, Gazimağusa Tuzla kavşağında önceki gün meydana gelen kazayı gündeme getirerek, o yolun çok yoğun olduğunu, ancak “gözden çıkarıldığını”, bir levha bile olmadığını kaydetti.

Angolemli, eski Gazimağusa -Lefkoşa anayolunda önlemlerin alınması, gerekli denetimlerin yapılması gerekliliğine işaret ederek, önlem alınmayacaksa yolun kapatılmasını istedi.

Hükümetin bu yolda ivedi önlem alması ve halkın güvenliğini sağlamasını istedi.