Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Ankara’daki temaslarını tamamlamasının ardından KKTC’ye geldi.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Ercan Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, Türkiye’de birçok görüşme gerçekleştirerek, orta vadeli düşüncelerini dile getirdiklerini anlattı.

Yapılan görüşmelerde birçok konuyu tartışma imkanı bulduklarını belirten Denktaş, “bu yılın sonuna doğru gündeme gelecek 2016-2018 protokolü ile ilgili nasıl bir yaklaşım içerisinde olduklarını, mali programlarla bir yere varılamayacağını, mutlaka ekonomik, sosyal ve kültürel programların da birarada düşünülmesi gerektiğini anlattık” şeklinde konuştu.

Temaslarının yararlı geçtiğini kaydeden Denktaş, görüşmelerden olumlu tepkiler aldığını anlattı.

Serdar Denktaş konuşmasında, Türkiye Futbol Federasyonu’nun KKTC’de Şube açmak için FİFA’ya yaptığı başvuru konusuna da değindi.

Denktaş, Türkiye Futbol Federasyonunu böyle bir adım attığı için kutladı.

Konu ile ilgili KKTC’de birtakım olumsuz açıklamalar yapıldığını belirten Denktaş, yapılan açıkalmalardan dolayı Anadolu insanından özür diledi.

Denktaş, “bir sorunun çözümü için talepte bulunan biz, bu talebi çözmek için girişimde bulunan Türkiye Futbol Federasyonu ve daha yolun başında burayı yok saymakla suçlanan Türkiye Futbol Federasyonu”

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun tanınmamasından kaynaklanan sorun nedeni ile KKTC’de ofis açmak için uğraş verdiğini belirten Denktaş, “bunu elbette FİFA’ya soracak” dedi.

Denktaş, “nedir bu kompleks anlamış değilim, biran önce bu arkadaşlara bu kompleksten kurtulmalarını tavsiye ediyorum”.

Doğru bulunmayan bir konuyu tartışmayı seviyeli yapmak gerektiğini vurgulayan Denktaş, yapılmak istenen yardımı hakaretaviz yaklaşımlarla karşı çıkmak, çizgiyi aşacak şekilde hareket etmek kompleksten başka birşey değildir” dedi.

Denktaş, “iyi niyetli bir girişimi bizi yok saymaktır diyerek Türkiye’ye saldırmayı görev adledenler artık ne yaptıklarını artık bir daha düşünmek durumundadır. Bunun karşısında sonuna kadar mücadele ederim”.

Serdar Denktaş, Anadolu insanını üzecek şekilde konuşmanın Kıbrıs Türkü’ne yakışmadığını kaydetti.

Yapılanın ülkenin gençlerinin sorununu çözmeye yönelik olduğunu vurgulayan Denktaş, “bizim talep ettiğimiz bir şeyi çözmek için atılan bir adımı hakaretle karşılayacaksak Anadolu insanından özür dilememiz gereken bir durum yaratılmış oluruz. Kimsenin beni bu duruma sokma hakkı yoktur” dedi.