Siyasi Parti Genel Başkanları,  Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs Türk tarafının açılımlarına karşılık vermesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İsviçre’de 7-11 Kasım tarihleri arasında yer alan görüşmelerde yaşanan gelişmeler ve 20-21 Kasım’da yer alacak ikinci tur görüşmeler hakkında Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin başkan ve temsilcileriyle görüşme gerçekleştirdi.

Siyasi parti Genel Başkanları görüşme çıkışında yaptığı açıklamalarda, Kıbrıs Türk tarafının İsviçre’de yaptığı açılımlara karşılık, 20-21 Kasım’da yer alacak görüşmelerde Kıbrıs Rum tarafının da karşılık göstermesi gerektiğini vurguladı.

DENKTAŞ

Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş ise, “Net olarak gördüğümüz Rum tarafındaki samimiyetsizliğin, iyi niyet yoksunluğunun devam ettiğidir. Olası bir çözümden sonra  da aynı durumlarını devam ettireceklerine yönelik kanaatimiz vardır” dedi.

“Dünya tarafından Kıbrıs Türk halkının Rum tarafının insafına terk edilmiş bir halk olduğunu” kaydeden Denktaş, 2016’dan sonra belirsizlik durumunun devam etmemesi gerektiğini, Türk tarafının içinde bulunduğu belirsizliğinin sürdürülmesinin anlamının bulunmadığını kaydetti ve halka 2016 sonuna kadar sabretmesi temennisinde bulundu.

Açılımlarla ilgili olarak yorum yapmak istemediğini söyleyen Denktaş, “Sadece gördüğüm Rum tarafının samimiyetsiz, biraz da art niyetli yaklaşımı devam etmektedir. Masada kalan konular içerisinden neler elde edebilme peşindedir” dedi.