Tuğçe Ülkü Aydın

Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Erenköy Mücahitler Cemiyeti yeni yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Erenköy Mücahitler Cemiyeti Başkanı Mustafa Arıkan kabulde yaptığı konuşmada, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın da cemiyetlerine üye olduğunu belirterek, cemiyetlerine Serdar Denktaş’ı da doğal üye olarak kabul ettiklerini ve bundan gurur duyduklarını söyledi.

1964 yılımda Erenköy’e nasıl çıktıkları ve yaşanan olaylar hakkında Denktaş’a bilgi veren Arıkan, 1964’de Kıbrıs davasına bakış açıları nasılsa, bugün de aynı olduğunu kaydetti.

Kıbrıs konusunda şu anki hükümete güvendiklerini kaydeden Arıkan, “Bir üyemiz olarak sizi lokalimizde misafir etmekten gurur duyarız” dedi.

1463749140.jpg

DENKTAŞ

Serdar Denktaş da, Cemiyet’in üyesi kabul edilmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu söyleyerek, bundan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Geçmişi tekrar yaşamamak temennisinde bulunan Denktaş, cemiyet üyelerinden bir talebi olacağını, o günlerdeki ruh halinin gençlere anlatılması gerektiğini söyledi.

Tarihin ve geçmişin bilinmemesinin çok büyük bir eksiklik olduğunu vurgulayan Denktaş Cemiyeti ziyaret etmekten de mutluluk ve onur duyacağını belirtti.

Görüşme sürecinin devam ettiğine işaret eden Denktaş, Kıbrıs müzakerelerinde Türkiye’nin garantörlüğü konusunun Rum tarafınca kabul edilemediğini, Rumların bunu bir tehdit olarak gördüğünü söyledi.

1463749127.jpg

UBP ile özellikle Kıbrıs konusunda yakın bir uyum içinde olduklarını vurgulayan Denktaş, iç  meselelerde de iyi bir uyum oluşturduklarını, Başbakan Hüseyin Özgürgün ile süratli istişare içinde olduklarını dile getirdi.

Denktaş, “Sizlere geçmişte yaptıklarınız ve bugün yaptıklarınız için teşekkür ederiz” dedi.

Ziyaret anısına Cemiyet Başkanı Arıkan, Denktaş’a plaket ve Erenköy Direnişi 50. Yıl Anı Pulu Serisi hediye etti.

1463749113.jpg