Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş,  Rum tarafının niyetinin Garanti ve İttifak Antlaşması’nın ortadan kalkması  olduğunu söyledi.

Rum tarafının Türk askerinin varlığını tehdit gibi gösterme propagandası yaptığına  değinen Denktaş,  “Rum, Türk ordusunu tehdit olarak görüyormuş. Ancak 1974’ten bugüne Türk ordusunun kendilerini tehdit edecek tek bir hareketini söylemiyorlar. Neden çünkü Türk ordusunun adadaki varlığının tehdit olmadığını onlar da biliyor. Yaptıkları sadece propaganda” dedi.

DP UG’den yapılan açıklamaya göre, Akıncılar Tertip Komitesi’nin köy meydanında düzenlediği  “Garantisiz, Türkiye’siz AB’ye Hayır” etkinliğine katılarak destek veren  Denktaş, Rum’un  Türk ordusunun adadan çıkması, 1959 Garanti ve İttifak Antlaşması’nın kalkmasını istediğini, böylece masa başında vermiş gibi gösterdiği hakların tümünü kısa vadede almayı amaçladığını ifade etti.

Müzakere sürecinin sonuna doğru gelindiğini kaydeden Denktaş, gidişatın kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

Denktaş,  1959 Garanti ve İttifak Antlaşması’nın kalkması durumunda adada yeni bir kavga ve  kargaşanın hüküm süreceğini kaydetti.

“Bu çağda silahlı çatışma olmaz. Dolayısıyla garantör ülkeye, orduya, askere, silaha ihtiyaç yoktur” diyenler bulunduğunu belirtip bunlara tavsiyelerde bulunan Serdar Denktaş; “Şöyle bir civarımıza, etrafımıza, komşu ülkelerimize bir bakın bakalım. Fransa’nın göbeğinde gerçekleşen terörist faaliyetlere bakın ve 1963’ü hatırlayın. Unutmayalım ki, 1963 olayları da terörist faaliyetler nedeniyle başlamıştı. Yunanistan’ın Kıbrıs’ı işgal etme girişimi terörist faaliyetlerin bir devamıdır. Bunu asla unutmayın!” dedi.

1457854355.jpg

MÜZAKERE HEYETİNE ÇAĞRI

Müzakere heyetine  de çağrı ve tavsiyede bulunan Serdar Denktaş; “Henüz daha ortada bir metin yok. Ancak görüşmeleri devam ettirenlerde bilsinler ki, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi ortadan kalkıyorsa, haklarımız, siyasi eşitliğimiz, eşit egemenliğimiz dikkate alınmıyorsa, bu halk böyle bir anlaşmaya ‘hayır’ demelidir ve diyecektir” diye konuştu.

“Felaket tellallığı ve bugünden bir ‘hayır kampanyası’ başlatma niyetinde olmadığını  ifade eden anamuhalefet lideri Serdar Denktaş, 3 yaşındaki torunu Asım’ı işaret ederek; “Biz istiyoruz ki torunlarımızın çocukluğu bizimkine benzemesin. Yıllardan beridir var olan barışın devam ettiği daha iyi bir yönetim, daha iyi bir ortamda büyüsünler” dedi.

1457854333.jpg

1457854390.jpg