Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, seyrüseferin kaldırılması noktasında araç sahiplerinin mağdur olmaması için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Denktaş, bir kabulü esnasında seyrüsefer ücretlerinin kaldırılarak akaryakıt ücretlerinde düzenlemeye gidilmesi çalışmaları konusunda açıklama yaptı.

Uygulamanın hayata geçmesinden önce seyrüsefer ödeme durumunda olan araç sahiplerinin mağdur olmaması için uğraş içerisinde olduklarını, çalışmaların gelecek hafta net bir şekil alabileceğini kaydeden Denktaş, konuyla ilgili 25 Mayıs Çarşamba günü bir toplantı daha yapılacağını, amaçlarının uygulamayı süratle hayata geçirmek olduğunu söyledi.

Denktaş, uygulamayı hayata geçirmeden önce, yasaya son şekli verildikten sonra görüşler için bir süre verileceğini de kaydetti.

Bazı ekonomistlerin açıklamalarına da  atıfta bulunan Denktaş, konuyla ilgili yönlendirilen soruların yanıtlarının teknik heyette var olduğunu söyledi.

MALİ PROTOKOL ÜZERİNDEKİ GÖRÜŞMELER SONUÇLANDIRILDI

Türkiye ile KKTC arasındaki işbirliği protokolünün 48 saat içerisinde imzalanacağı yöndeki haberleri de değerlendiren Denktaş, Türkiye ile KKTC arasında ekonomik işbirliği protokolü üzerindeki görüşmelerin sonuçlandığını, ancak protokolün 48 saat içerisinde imzalanıp imzalanmayacağını bilemediğini söyledi.

Protokoldeki konulan büyük bir çoğunluğunun geçmiş hükümetle Türkiye’deki hükümetin üzerinde uzlaşılan konular olduğunu belirten Denktaş, yeni Hükümetin birkaç konu üzerinde değişikliğe gittiğini söyledi.

Protokolün halk ile paylaşılması noktasında da Denktaş, “Falanca gün imzalanıyor denmeden, bir tartışma içerisine girmek, basında bunu öncesinde paylaşmak istemiyoruz” dedi.