İbrahim Diran

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Olağan Genel Kurulu’nda, ülkedeki ekonomik sorunlarla, iş yapma ortamının iyileştirilmesi için atılması gereken adımlar konuşuldu..

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Olağan Genel Kurulu, 53’üncü dönem mali ve faaliyet raporunun aklanması gündemiyle Oda binasında yapıldı.

Genel Kurul Erdil Nami Divan Başkalığı’nda yapıldı. Toplantıya, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit de katıldı.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, konuşmasında ithalatta KDV ve işletmelerin mahsuplaşması ile ilgili Genel Kurul’da dile getirilen sorunlara açıklama getirdi.

Denktaş, devletle alacak verecek ilişkisi olan herkesin devletle mahsuplaşma için başvuruda bulunabileceğini kaydetti.

Önceki hükümet döneminde işletmelere kolaylık sağlanması amacıyla ithalatta KDV’nin 60 gün tecil edilmesi uygulamasının getirildiğini anımsatan Denktaş, uygulanan tecil faiziyle ilgili yasal düzenleme hazırlandığını, tasarının salı günkü Meclis oturumuna taşınacağını, yasal düzenleme hayat buluncaya kadar işletmelerin ithalatta ödenmesi gereken KDV’yi tecil faizi ödememek için iki aylık çek ile ödeyebileceğini anlattı.

Oda ile ilişkilerin iyi gittiğini kaydeden Denktaş, “sorunların karşılıklı konuşarak aşılabileceğini” vurguladı.