Ana muhalefet Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, Diyalog TV’de Çiğdem Aydın’ın hazırlayıp-sunduğu “Güne Merhaba” programına konuk olarak gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“TURİZM BAKANLIĞINDA İLGİNÇ İŞLER DÖNÜYOR. NE ZAMAN ORTAYA BİR SUÇLAMA ATILSA MUTLAKA BİR ÖRTÜ OLARAK KULLANILIYOR VE ARDINDA BAŞKA İŞLER ÇIKIYOR”

Programda ilk olarak Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun “2 milyon 300 bin Lira’lık yolsuzluk iddiasına” açıklık getiren Denktaş, bu iddiaya jet hızıyla yazılı bir yanıt verdiğini hatırlatarak, Sucuoğlu’nu yolsuzluk iddiasını ispat etmeye çağırdı.

“Sucuoğlu bu kez fazla ileri gitti” diyen Denktaş, Turizm Bakanlığında ilginç işlerin döndüğünü bu nedenle de bu tür suçlamaların ortaya atıldığının altını çizdi.

Serdar Denktaş; “Turizm Bakanlığı’nda ilginç işler dönüyor. Ne zaman ortaya bir suçlama atılsa mutlaka bir örtü olarak kullanılıyor ve ardında başka işler çıkıyor. Ancak bu kez Sucuoğlu fazla ileri gitti. Resmen ‘birileri aradaki 2 milyon 300 bin TL’lik farkı cebe attı’ suçlamasını ortaya koydu. Bunun üzerine derhal bir açıklama yaptım. Bir kez daha yineliyorum. Bu Hanın restorasyonu Sn. Ünal Üstel döneminde başladı. Birinci ihalesi o dönemde yapıldı. Birinci ihalenin içerisinde yapılması gereken elektrik işlemleri yapılmadığı halde ödemeler gerçekleşti. Ardından ikinci etap ihalesi yine Sn. Üstel döneminde başladı. Birinci ihalede bitirilmeyen ama ödenen elektrik işleri ikinci ihalede yapılması gerekirdi. Bu yapılmadı. Yine o dönemde teknik şartnamede ve projede eksikler vardı. Birde restorasyonlarda çağımızda uluslararası anlamda kullanılan malzemeler kullanılmamaktaydı. Örneğin yağmur, drenaj boruları vs yoktu. Biz geldiğimizde bu noktada bulduk. Yani artık ikinci ihale açılmış bitmiş ve içerde bir müteahhit var işlem yapıyor. Dedik ki ‘biz bunları da yapalım. Çünkü o kadar para harcanacak ama bir müddet sonra nemden vs dökülmeye başlarsa bir anlamı yok. Yapacaksanız bu işi doğru dürüst yapın” dedi.

Denktaş şöyle devam etti:

“Bunun üzerine Mimar Mühendisler Odası bir rapor çıkardı. Rakamı yuvarlak söylüyorum elimde şuan net rakam olmadığı için ama Oda bize 800 bin civarında bir eksik tespit etti. Ve içerde bulunan müteahhide o ek işte yaptırıldı. Sonra üçüncü ihalesi geldi gündeme. Planlama İnşaat Dairesinin de çıkarttığı bir rapor var. Bu keşfin içerisinde dış ışıkların konularak aydınlatılması, gecede muhteşem bir görüntü alması vs gibi. Biz o zaman dedik ki; ‘yaptığımız basit bir iş değil, restorasyondur. Dolayısı ile en iyi malzemeyi kullanın.’ 800 bin civarında yine bir rakam çıktı ortaya. İhaleye çıkma aşamasında biz zaten artık hükümetten ayrıldık. Şu anda o işler ihalesiz, Bakanlar Kurulu kararıyla yaptırılıyor zaten. Elbette elden teklif alma yöntemiyle. Ama işte örneğin bizim hazırladığımız yağmurdan, sarsıntıdan, herhangi bir şeyden etkilenmeyecek, o verdiği ısıyla eski eser olan taşlara zarar vermeyecek bir ışıklandırma sistemi yerine çok daha basit bir ışıklandırma sistemi kurdular. Bu nedenle ortaya çıkan bir fiyat farkı var.”

“HALKIN GÖZÜNDE BENİ İTİBARSIZLAŞTIRMAK MI İSTİYORSUN. AMACIN NE? ÇIK VE AÇIKLA”

“Birileri cebe para attı” demek için, öncelikle bunun ispatının şart olduğunu dile getiren Denktaş; “Sucuoğlu bu suçlamayı yapıyorsa öncelikle ispat etmesi gereken şu. ‘Aynı ürün, aynı sayı, aynı kaliteyi biz örneğin 100 liraya yaptırdık, oysaki benden öncekiler 500 lira demişti’ demeli. Var mı Sucuoğlu’nun böyle bir iddiası? Yok. Peki, o vakit senin amacın, vatandaşa vermek istediğin mesaj ne. Halkın gözünde beni itibarsızlaştırmak mı istiyorsun? O vakit çık ve açıkla” dedi.

srdenktas-diyalog-tv-de-gundeme-iliskin-aciklamalarda-bulundu-(3).jpg

“LİMAN İHALESİ KONUSUNDA, BİZ 500 BİN DOLARLIK BİR RAKAMLA ANLAŞTIK, YARDIM HEYETİ KABUL ETMEDİ. ŞİMDİ 21 MİLYON TL’YE ANLAŞILDI”

“ŞAYET LİMAN İHALESİNİ ÖRTPAS ETMEK İÇİN BİZE MESNETSİZ SUÇLAMA YAPILIYORSA SUCUOĞLU AYIP EDİYOR”

Liman ihalesi konusunu da gündeme getiren DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, hükümette oldukları dönemde hem limanın temizlenmesi, hem de mendireğin tamiri için suyu getiren şirketin araç gereçlerini de kullanmak suretiyle 500 bin dolarlık bir rakamda anlaştıklarını, ancak o dönemde Yardım Heyetinin bunu kabul etmediğini hatırlatarak; “şimdi ihaleye çıkıldı ve 21 milyon TL’ye anlaşıldı. Şayet Sucuoğlu bu yaptıklarını örtmek için bize böyle mesnetsiz bir suçlama yapıyorsa ayıp ediyor” diye konuştu. 

“SIRF ESKİYE PİSLİK ATACAKSINIZ DİYE BU TÜR SUÇLAMALARLA GİTTİĞİNİZ DE YIPRANAN SİYASERT OLUR”

Biran evvel suçlamaların açığa kavuşturulması gerektiğinin altını çizerek yineleyen Denktaş, bu konuda Sayıştaylığın yanı sıra Başbakanlık Denetleme ile Maliye Teftiş Kurullarını göreve davet etti. Denktaş; “sırf eskiye pislik atacaksınız diye bu tür suçlamalarla gittiğinizde günün sonunda yıpranan siyaset olur” dedi.

“BÜTÜN HEDEF DP BUNUN FARKINDAYIZ. ANCAK YİNE BAŞARAMAYACAKLAR”

Bütün hedefin DP Ulusal Güçler olduğunun farkında olduğunu dile getiren Serdar Denktaş; “bu üçüncü denemeleri ancak yine başaramayacaklar. Birincisi Raşit Pertev ile denendi olmadı. İkincisi ÖRP olayıydı olmadı, şimdi üç koldan yapılan bir saldırı var. Yine olmayacak.”

“KIBRIS SORUNU GÜNDEME GELDİĞİNDE DEVLETİNE SARILIYOR, EŞİTLİĞİNDEN VAZGEÇMİYOR MU DİYE DP’NİN ÜZERİNE GELİNİYOR. BENİ ÖLDÜRSENİZ DE BUNU KIRAMAYACAKSINIZ”

“Üstümüze yapılan saldırı, ‘bu gidecek, batıracağız, sonlandıracağız. Bunu sileceğiz ve itibarsızlaştıracağız’ yönünde. Peki, niçin, DP’nin nereye zararı var? Bir tek Kıbrıs sorunu gündeme geldiğinde devletine sarılıyor, eşitliğinden vazgeçmiyor diye mi? Unutmayın, parti kaybetse bu düşünce kaybetmez. Çünkü bu düşünce insanlarımızın içinde var. Farkında değiller belki yaşananlar nedeniyle çok kızgın olabilirler yöneticilere. Ama eşitlik, özgürlüğün devamı, yeniden 74 öncesi olayların yaşanmaması için gerekli garantiler, tehditlerin ortadan kaldırılması, bu ülkenin namusu konumunda olan koçanların bizler tarafından da sahip çıkılması gibi unsurlar, o yaklaşım, o düşünce bu ülkede halkımızın çoğunluğunun beyninde iktidardadır aslında. Bu düşünce üstelik büyüyerek devam ediyor. Beni öldürseniz de bunu kıramazsınız.”

“KİMSENİN ÖNÜNDE CEKET İLİKLEME, BOYUN EĞME ALIŞKANLIĞIMIZ YOK. BU CAN SIKIYORSA, KUSURA BAKMAYIN CANINIZ SIKILACAK”

“BEN HALKIMIN BANA VERDİĞİ YETKİYLE KENDİ HALKIMIN HAKLARINI KORUMAK DURUMUNDAYIM”

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş son olarak, kimsenin önünde saygı göstermenin ötesinde ceket ilikleme, boyun eğme alışkanlıkları olmadığını, akla yatmayan, Kıbrıs Türk Halkı’na uymayan bir şey olduğunda bunu samimiyetle ve hiçbir art niyet beslemeden ortaya koyan bir tavırla hareket ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerinin altını çizerek; “bu can sıkıyorsa kusura bakmayın canınız sıkılacak. Çünkü bende halkımın bana verdiği yetkiyle kendi halkımın haklarını korumak durumundayım” dedi.

“ISMARLAMA PIRIL PIRIL YENİ PARTİLER ÇIKIYOR ORTAYA."

“BİRİ ‘SOSYAL DEMOKRASİ’ GETİRECEĞİNİ SÖYLÜYOR, DİĞERİ MÜTHİŞ BİR TÜRKİYELİ-KIBRISLI AYRIMCILIĞINI KÖRÜKLEYEREK HAREKET EDİYOR. BİR DİĞERİ DE “ÜÇÜNCÜ YOL” DİYOR. OLMAYACAK, BAŞARAMAYACAKSINIZ.”

“Ismarlama pırıl pırıl yeni partiler çıkıyor ortaya” diyen Serdar Denktaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Hakikaten yepyeni bir düşünce, yepyeni bir yaklaşımla, bu ülkede bugüne kadar olmayan bir şeyi hayata geçirecek bir birikimle hareket edersiniz ve ortaya çıkarsınız onu anlarım. DP öyle bir ürünün doğuşudur.   Peki, bugünün oluşumları ne getiriyor ortaya. Biri ‘sosyal demokrasi’ getireceğini söylüyor, bu yeni bir şey değil ki, bu ülkenin yapısı, Anayasası zaten her şeyi ile sosyal demokrat. Diğeri müthiş bir Türkiyeli-Kıbrıslı ayrımcılığını körükleyerek hareket ediyor. Bir diğeri de “üçüncü yol” diyor. Biz üçüncü yolu ortaya attığımızda yıl 2000-2001’di. Kıbrıs Türk Milliyetçiliğini ortaya attığımızda yıl 96’ydı. Yapacağım dediklerinizi yapa yapa küçülmeyi de göze alarak bir DP var ortada. Dolayısıyla yeni bir şey söylemiyorsun sadece kafadan ve birilerinin de dürtüsüyle hareket ediyorsunuz. Olmayacak, başaramayacaksınız.”