Gözde Süreç Sarı

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bugün Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Akkor başkanlığındaki TAK Yönetim Kurulu heyetini kabul etti.

Ziyarette, TAK Yönetim Kurulu Başkanı Akkor' a TAK Müdürü Doç Dr. Neriman Saygılı ile yönetim kurulu üyeleri Ali Baturay, Emir Ersoy, Emir Ertorun ve Ersin Görsay eşlik etti.

Denktaş’a yeni görevinde başarılar dileyen TAK Yönetim Kurulu Başkanı Emin Akkor, TAK’ın bağlı olduğu bakanlıkla ve kurumun sorunlarının tıkandığı noktanın aynı bakanlıkta toplanmasının yeni dönem için umut verici olduğunu söyledi.

Meclis Genel Kurulu’nda dün TAK bütçesinin görüşüldüğünü anımsatan Akkor, milletvekillerinin kurumun sorunlarının farkında olmaları ve yapıcı eleştirilerde bulunmaları ile Denktaş’ın Meclis’teki konuşmasında sıkıntıların aşılması noktasında verdiği mesajın sevindirici olduğunu ifade etti.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da, TAK’ın Maliye Bakanlığı’na bağlanmasıyla yıllardan beri kangrenleşmiş birtakım sorunların çözümlenebileceğini belirtti.

Maliye Bakanlığı’nın, sorunların aşılması için elinden geleni yapacağını söyleyen Denktaş, bütçenin yetersiz oluşu, içyapısal değişim, personel eksikliği, vardiyalar, görüntülü haber servisi, yeni bina gibi konularda çalışma yapılacağını belirtti.

1462879074.jpg