Demokrat Parti (DP) Gazimağusa İlçesi X. Olağan Kongresi dün gerçekleşti.

İlçe başkanlığına tek aday olan Fikri Ataoğlu seçildi. Kongre dün Arkın Palm Beach Hotel Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Kongreye, DP Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, eşi Müge Denktaş,  Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Genel Sekreter Mehmet Erol Aktoprak, Kadın Örgütü Genel Başkanı Esen Yalın Aktoprak, ilçe başkanları, parti yetkilileri, Kadın ve Gençlik Örgütleri ve partililer katıldı.

Kongre, Başkanlık Divanının seçilmesiyle başladı. Mehmet Eropl Aktoprak divan başkanı oldu.
Başkanlık divanının seçilmesini, saygı duruşu ve istiklal marşı izledi. Ardından konuşmalara geçildi.

Ataoğlu:

Ataoğlu, DP’nin kuruluşundan bu yana 24 yıl geçtiğini belirterek, partinin bu günlere gelmesinde canla başla çalışan üyelerinin katkılarının payı olduğunu söyledi.

Ataoğlu, Kıbrıs Türk Halkı’nın var oluş mücadelesinde önemli bir yere sahip olan, 20 Temmuz Barış Harekâtı Dönemi Başbakanı Bülent Ecevit’i ölüm yıldönümünde yâd ederek, rahmetle andı.

Gazimağusa ilçe örgütünün her zaman olduğu gibi dimdik ayakta olduğunu dile getiren Ataoğlu, Turizm ve Çevre Bakanlığı görevine geldiği zaman zarfında gerçekleştirdiği icraatlara da değindi.

Denktaş: “İçte işler, dünden daha iyi…”

DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise yaptığı konuşmasında, partinin tüm kötü  söylemlere rağmen her seçim döneminden alnının akıyla çıktığını dile getirerek, bu başarıda partiye güvenen üyelerin büyük payı olduğunu kaydetti.

Hükümet çalışmaları…

Konuşmasında hükümet çalışmalarına da değinen Denktaş, partinin hükümete geldiği döneme atıfta bulunarak, geçmiş hükümet döneminde maaşları dahi ödenemeyecek durumda olduğunu söyledi.

İçte işlerin dünden daha iyi olduğunu söyleyen Denktaş: “Biz iktidara gelmeden bir ay önce maaşlar taksitli ödeniyor, dönemin Başbakanı ve Maliye Bakanı ‘maaşlar ödenecek durumda değil’ çağrısı yapıyordu.  UBP/DP hükümeti olarak biz görevi 24’ünde devraldık ve hemen ardından 27’sinde ödemelere başladık. Geçmiş borçları, çiftçiyi, hayvancıyı, narenciyeyi ödedik. Ek mesaileri bir ay geriden takip eder noktaya getirdik. Yeni yatırımlar yaptık” dedi.

Maliye Bakanı Denktaş, 2017 yılında ekonominin daha da iyi olacağını vurgularken, muhalefetin hükümetin icraatlarını sekteye uğratmak adına, icraatları mahkemeye taşımasını kasıtlı bulduklarını söyledi.

Kıbrıs Konusu…

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, konuşmasında iki lider arasında yürütülen Kıbrıs müzakerelerine de değindi. 

Kıbrıs konusunda,  “çözüm olsun da nasıl olursa olsun” mantığıyla hareket edilmesinin son derece tehlikeli olduğunu dile getiren Denktaş, öylesi bir anlaşmanın referandumuna kendisinin hayır diyeceğini vurguladı.

Rum tarafının talebi doğrultusunda, Dünya’nın Kıbrıs Türk Halkı’na uyguladığı haksız ambargolar nedeniyle olası bir çözümde Kıbrıs Türk ekonomisinin zayıflayacağına dikkati çeken Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, özellikle Rum tarafının 7 yılda hazırladığı AB Gıda Güvenliği karşısında, Kıbrıs Türk ürecilerinin kısa bir zaman içerisinde yok olma ve fakirleşme tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğine işaret etti.

Denktaş, “hazırlıksız ve zorlamayla varılan bir anlaşmaya evet dersek kendimizi yine mevzilerde buluruz”

Mülkiyet, siyasi eşitlik, egemenlik ve garantiler noktasında da büyük eksikliklerin varlığına dikkati çeken Serdar Denktaş, “hazırlıksız ve zorlamayla varılan bir anlaşmaya evet dersek kendimizi yine mevzilerde buluruz. Şahsen ben çocuklarımın ve torunlarımın böyle bir ortamda büyümesini istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Mülkiyet, Siyasi eşitlik, Egemenlik ve Garantiler…

Denktaş: “Rum tarafının en büyük uğraşı, Türk Ordusu’nu adadan çıkarmak, garanti sistemini zayıflatmaktır”

Yeni dönemde İsviçre’de ‘toprak ve mülkiyet’ konularının görüşülmeye başlanacağını, şayet belli bir noktaya varılırsa 5’li toplantı tarihi alınmak kaydıyla harita görüşüleceğini kaydeden Başbakan Yardımcısı, garantiler konusunun da 5’li toplantıda ele alınacağını belirterek; “Rum tarafının en büyük uğraşı, Türk Ordusu’nu adadan çıkarmak, garanti sistemini zayıflatmaktır” dedi.

“İsviçre’de olumlu bir sonuçla gelinirse bir sonraki adım, Garantilerin görüşülmesidir. O noktada maalesef bizim heyetimizin yaptığı bir acemilik sebebiyle Türkiye zor durumda kalabilir”

“Merdivenin son basamağına ulaşmış durumdayız. İsviçre’de olumlu bir sonuçla gelinirse bir sonraki adım, Garantilerin görüşülmesidir. O noktada maalesef bizim heyetimizin yaptığı bir acemilik sebebiyle Türkiye zor durumda kalabilir. İki liderin her konuda anlaştığı bir süreç sonrasında, garantilere Türkiye’nin tek başına ‘ben kabul etmiyorum’ demesi çok mümkün olmayacaktır ” diyen Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Halkı’nın bu aşamada çok dikkatli olması gerektiğine işaret etti.

Serdar Denktaş son olarak ; “Bu adada var olan barışın devamını sağlamanın tek yolu siyasi ve ekonomik eşitlikten geçer. O noktaya varıncaya kadar biz kendi yolumuza devam etmeliyiz. Ve artık bilinmeli ki, yılsonuna kadar bir anlaşma noktasına varılmazsa, oturup yeni bir Genel Sekreterin gelmesini, yeni bir plan çalışması başlatmasını veyahut Rum’un insafını bekleyeceğimizi kimse bizden beklemesin. Buna asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaları, Çalışma ve Kesin Hesap Raporlarının görüşülmesi ve karara bağlanması izledi. Sonunda ise seçimlere geçildi.

DP GAZİMAĞUSA İLÇE BAŞKANI FİKRİ ATAOĞLU…

DP Gazimağusa İlçe Başkanlığına oybirliğiyle tek aday olan Fikri Ataoğlu yeniden seçilirken İlçe Yönetim Kurulu’na oy birliğiyle seçilen isimler ise şöyle: “Hasan Esen, İbrahim Özerginli, Ali Çakmak, Taşkın Ataoğlu, İbrahim Oğuz Karataş, Hüseyin Erdoğdu, Ramazan Çapun, İbrahim Akim, Ertan Kaygan, Kader Satılmış.

İlçe Disiplin Kurulu’na oy birliğine seçilen isimler ise şunlar: “Tufan Zararsız, Halil Doğan, Recep Bilgin, Türker Yüksel, Ahmet Çakmak”

GAZİMAĞUSA İLÇE KADIN ÖRGÜTÜ BAŞKANI ZÜHAL KESKİNER

DP Gazimağusa İlçe Kadın Örgütü Başkanlığı’na Zühal Keskiner seçilirken, yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; “Sevda Boran, Zeynep Arat, Faika Ergeç, Seda Türkoğlu, Döndü Zararsız, Fatma Kortaç, Tülay Atalay, Huriye Erdoğan.”

GAZİMAĞUSA İLÇE GENÇLİK ÖRGÜTÜ BAŞKANI HAKAN BORATAŞ

DP Gazimağusa İlçe Gençlik Örgütü Başkanlığı’na Hakan Borataş seçildi.

Gençlik Örgütü Yönetim Kurulunda ise şu isimler yer alıyor. “Ufuk Özel, Yaşar Doğu, Hamza Hamzalar, Salih Atamer, Günay Nay, Aziz Ataoğlu, Engin Yılmaz”

Seçimlerin ardından DP Gazimağusa İlçesi X. Olağan Kongresi dilek ve temenniler sonrası sona erdi.