Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük’ü anma törenlerine katılmak üzere KKTC’nde bulunan, Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti yöneticileri ve yüksek istişare kurulu üyelerini kabul ederek bir süre görüştü.

AYDOĞAN:

Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede söz alan Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti Başkanı Rüşat Aydoğan, 25 kişilik kalabalık bir heyetle KKTC’yi ziyaret ettiklerini, bu çerçevede Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a nezaket ziyaretinde bulunduklarını açıkladı.

Rüşat Aydoğan, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın vefatının üçüncü yılında, O’nun manevi huzurunda, minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

Aydoğan; “Anadolu Rauf Denktaş’ı çok iyi tanıyor. Bir ışık misali bize önder olmuş, yol göstermiştir. Yerini dolduramıyor, yokluğuna alışamıyoruz. Denktaş yalnızca Kıbrıs Türk Halkı ve KKTC’nin değil, Türk Dünyasının da bir lideridir” dedi.

Kıbrıs Türk Halkı tarafından son derece sıcak bir şekilde karşılandıklarına dikkati çeken Cemiyet Başkanı Akdoğan, ziyaretlerinin 16 Ocak’ta son bulacağını ve Ada’dan ayrılacaklarını da sözlerine ekledi.

DENKTAŞ:

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ise bu anlamlı ziyaretin kendisini son derece mutlu ettiğini söyledi.

Kıbrıs sorunu konusunda yaşanan tarihi gelişmeler hakkında da heyete bilgi veren Denktaş, Anadolu’daki Kıbrıs hassasiyetinin, Kıbrıs Türkleri için önemli olduğunu söyledi.

Görüşme sonunda ziyaretin anısına hediye takdimi gerçekleşti.