UBP’nin hükümetten çekilmesi ardından siyasi kulisler “yeni hükümet senaryoları” ile çalkalanırken olasılıklar içinde “kilit” pozisyon elde eden Demokrat Parti Ulusal Güçler Parti Meclisi bu akşam toplanarak kararını üretti.

Dün akşam saat 18.00’de toplanan DP Ulusal Güçler Parti Meclisi’nin yaklaşık üç saat boyunca yaptığı istişare sonrasında Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, çıkan kararı kamuoyu ile paylaştı. 

Denktaş’a Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu ile Genel Sekreter Mehmet Erol Aktoprakta eşlik etti.

“UZUN SÜRELİ BİR HÜKÜMET İHTİYACINI DA GÖZÖNÜNDE BULUNDURAN PARTİ MECLİSİMİZİN ÖNCELİĞİ UBP İLE KOALİSYON YÖNÜNDE”

Parti meclisinde birazda tartışmalı geçen bir toplantı sonrasında ortaya çıkan sonucun öncelik UBP ile koalisyon kurma yönünde müzakere olduğunu açıklayan Denktaş, bir sonuca ulaşılamayacağı takdirde CTP ile devam edilebileceğini söyledi.

Denktaş; “bu akşam parti meclisinde birazda tartışmalı geçen bir toplantı gerçekleştirdik. Günün sonunda ortaya çıkan sonuç, her iki olasılığı da değerlendirmek suretiyle uzun süreli bir hükümet ihtiyacı da göz önünde bulundurularak öncelikle bana UBP ile bir koalisyon kurma yolunda yetki verildi. Zaten başlayan bir temas var. Bu teması bir sonuca ulaştırabilir miyiz.  Onu göreceğiz. Eğer sonuca ulaşmazsa o zaman diğer alternatiflerde gündeme gelmiş olacak ki bu süreçte CTP ile devam edebilir.”

Parti Meclisi’nin kararını az sonra UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e de duyuracaklarını belirten Denktaş, kararı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya ileteceklerinin altını çizerek, süreci çok fazla uzatma tarafında olmadıklarını da kaydetti.

“UBP İLE ‘EKONOMİK PROGRAM’ KONUSUNDA OLDUKÇA YOL KAT ETTİK”

UBP ile yapılan müzakerelerde ne kadar yol kat edildiğini soran basın mensubunun da sorularını yanıtlayan DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, özellikle ‘Ekonomik Program’ ile ilgili yolun çok daha fazla kat edildiğine işaret ederek; “Ekonomik Program’ ile ilgili baya yol kat edilmiş durumdadır. Geriye kalan kısmı da çok uzun sürmez diye düşünüyorum. Ancak durum CTP içinde geçerliydi. Yani her iki parti ile de kısa sürede bir sonuca varılabilir. Ama Parti Meclisimizin kararı UBP doğrultusunda olduğuna göre önceliğimiz UBP ile bir sonuca varmak olacaktır” dedi.

dpug-gen-bas-denktas-uzun-sureli-bir-hukumet-ihtiyacini-da-gozonunde-bulunduran-parti-meclisimizin-onceligi-ubp-ile-koalisyon-(2).jpg

“UBP-DP KOALİYONUNA BİZ HAZIRIZ”

Bir başka basın mensubunun “Cumhurbaşkanı Akıncı hükümeti kurma görevi vermesi durumunda UBP ve DP bir koalisyona hazır mı” sorusuna karşılık ise Denktaş; “DP Ulusal Güçler olarak biz hazırız” diye yanıtladı.

“VERİLEN HANGİ BAKANLIK OLURSA OLSUN, PAZARLIK ETMEKSİZİN KABUL EDECEĞİM”

UBP’nin Maliye, Eğitim ile Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı önerisi iddiasının sorulması üzerine ise DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, iddia edilen bakanlıkların doğru olduğunu çok da pazarlık yapmayacaklarını çünkü DP için önceliklerinin ülkenin sorunlarının aşılması olduğunun altını çizdi.

Denktaş şöyle konuştu: “şunu çok net söyleyebilirim. Verilen hangi bakanlık olursa olsun pazarlık etmeksizin onu kabul edeceğim. Çünkü esas istediğim bu ülkede önyargı ile ‘peşkeş çekecekler’ yönünde ortaya atılan birçok iddianın doğru olmadığını ve olmayacağını göstermek.

Önceliğimiz Türkiye ile giderek bozulmakta olan ilişkilerin düzelmesi gerektiğidir. Bunun böyle olması gerektiğini düşünen bir siyasetçi olarak atanan memurlarla sorunlarım elbette olabilir, tartışabilirim. Türkiye hükümetinin Kıbrıs ile ilgili yanlış bir kararını görürsem elbette eleştirebilirim. Fakat Türkiye’yi karşıt olarak görme benim kitabımda yok. Dolayısıyla bu dağınıklığı da toparlayacak bir tutum içerisinde kendimizi bilen, bu ülkenin ihtiyaçlarını bilen, bu ülkenin kısıtlı bir ortamda yaşamakta olduğunu bilen bir kişi olarak bunca yıllık tecrübelerimi de bunun yanına katarak elbette var olan o hoşnutsuzlukları ortadan kaldıracak bir tutum içerisinde olacağım.”

dpug-gen-bas-denktas-uzun-sureli-bir-hukumet-ihtiyacini-da-gozonunde-bulunduran-parti-meclisimizin-onceligi-ubp-ile-koalisyon-(4).jpg

 “UBP-DPUG KOALİSYONU MÜZAKERE MASASINI BERHAVA EDECEĞİ YÖNÜNDEKİ İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZ”

‘UBP-DP Ulusal Güçler koalisyonu, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda müzakere masasını berhava edecek’  yönündeki iddiaları da çok sert bir dille eleştiren ve bu iddiaların doğru olmadığının altını çizen Serdar Denktaş; “Görüşme masası devam etmektedir. Ben geçtiğimiz haftalar içerisinde de iyi niyetle masada görüşmeleri sürdürmekte olan Cumhurbaşkanımıza ne talep ettiğimizi ortaya koymak suretiyle, sektörlerin çözümden sonra ne beklediğini ortaya koymak suretiyle destek vermesi, güç vermesi gerektiğini söyledim. Şimdi de o noktadayım” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın iyi niyetinden şüphe duymadığını her defasında yineleyen Denktaş, güvenmediği ve samimi bulmadığı tarafın ise Rum tarafı olduğunun altını çizdi.

Denktaş; “Güvenmediğim ve samimi olduğuna inanmadığım taraf Rum tarafıdır. Bunu elli yılda artık hepimizin anlaması gerekirdi ama hala daha anlamamakta ısrar eden insanlarımızda var. Rum tarafının o bizdeki samimiyete ve iyi niyete ulaşması halinde bir çözüm bulunabileceğine inanıyorum. Aksi takdirde sıkıntı var. O nedenle kimse herhangi bir şeyi berhava edeceğimizi düşünmesin” diye konuştu.

“BİR TARAF SEVİNİRKEN, BİR TARAF ÜZÜLECEK ANCAK İCRAATTA HALKIN GENİŞ KESİMİNİN RAHATLAYIP, SEVİNEBİLECEĞİ BİR YAKLAŞIM İÇERİSİNDE, HALKIN GENELİNİ KUCAKLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş son olarak kurulacak olan hükümetin ülke için hayırlı ve uğurlu olmasını dilerken, bir tarafın sevinirken, bir tarafın üzülebileceğini ancak icraatta halkın geniş kesiminin rahatlayıp, sevinebileceği bir yaklaşım içerisinde, halkın genelini kucaklama yaklaşımlarının devam edeceğini sözlerine ekledi.