Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde UBP ve CTP ile görüşmeler yaptığını, görüşmelerin daha çok Türkiye ile KKTC arasında imzalanacak ekonomik protokol üzerine şekillendiğini söyledi.

Denktaş, ekonomik protokol konusunda çıkış ve tutum noktalarında görüş birliğine ulaşmaları halinde yarın toplanacak parti meclisinde konunun değerlendirileceğini belirtti.

Hükümetin hangi parti ile kurulacağının sonraki aşamada değerlendirileceğini dile getiren Denktaş, “Hangi tarafa gidileceği konusunda bir şey söylemek için çok erken” dedi.

Türkiye İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve beraberindeki heyetini kabul eden Denktaş, gazetecilerin hükümet kurma çalışmalarını yönelik sorularını yanıtladı.

Denktaş, hükümetin sorun çözme ve Türkiye ile ilişkileri düzeltme odaklı bir prensipte olması gerektiğini söyledi.

Ekonomiyi geliştirmenin yolunun Türkiye ile işbirliği olduğunu belirten Denktaş, buna yönelik yardım talep emek gerektiğini dile getirdi.

Denktaş, ekonomik protokolün müzakere edilebileceğini kaydetti.

1459936183.jpg

“YURTDIŞINDA YAPILAN LOBİLER ÖNEMLİ”

Denktaş, Türkiye İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu heyetine ziyaret için teşekkür ederek, yurtdışında yapılan lobi ve destek çalışmalarının Kuzey Kıbrıs için önemli olduğunu belirtti.

“Türkiye ile KKTC ne kadar kenetlenir ve kucaklaşırsa kendimizi o kadar güçlü hissederiz” diyen Denktaş, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için devam eden görüşmelerin Mayıs ayından itibaren hız kazanacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın iyi niyetle masada olduğunu ancak karşı tarafın iyi niyetli olmadığını söyleyen Denktaş, Rum tarafının eski inançlarından kopmadığını ifade etti.

Süreci yakından takip ettiklerini ve düşünceleri ile katkı koymaya çalıştıklarını dile getiren Denktaş, yeni kurulacak hükümetin sürece destek vermeye devam edeceğini söyledi.

Halkta Türkiye ile devletten devlete olan ilişkilerin zayıfladığına ilişkin bir algı oluştuğunu belirten Denktaş, Kuzey Kıbrıs’ın ayakları üzerinde duran dünya ile rekabet edebilir bir duruma gelmesi için Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu kaydetti.

ATASOY: “KKTC İÇİN LOBİ ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ”

Türkiye İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Başkanı Nezaket Emine Atasoy, konfederasyonun ekonomiye katkı sağlamanın yanında orta doğuda barışa katkı sağlamak için de çalışmalar yaptığını söyledi.

KKTC’nin kendileri için önemli olduğunu söyleyen  Atasoy, “Hem müzakere sürecine hem de ekonominin kalkınmasına katkı sağlamak için buradayız” dedi.

Atasoy, yurtdışı temaslarında her zaman KKTC’yi dile getirdiklerini, lobi çalışmaları yaptıklarını, izolasyonların kaldırılması konusunda destek istediklerini söyledi.

1459936182.jpg