Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Hüseyin Barbet başkanlığındaki KKTC Muhtarlar Birliği heyetini kabul etti.

Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre kabulde, muhtarların sorunları ve bu sorunların aşılması noktasında neler yapılabileceği konuşuldu.

Başbakan Yardımcısı Denktaş, muhtarlara her ayın farklı tarihinde yapılan ödemelerin belli bir tarihe bağlanması için gerekli çalışmaların başlatıldığını anımsatarak, “Bizim hükümet olarak uğraşımız hem mali disiplini sağlamak hem de siyasal istikrarı belli bir noktaya getirmek adına sivil toplum örgütlerimizin direkt muhatabı olmaktır. Bu nedenle sizlerle zaman zaman bir araya geliyoruz. İşbirliği içinde çalışmalarımız devam edecektir. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

KKTC Muhtarlar Birliği Başkanı Hüseyin Barbet de yaptığı konuşmada, muhtar ödeneklerinin arttırılması için çalışma yapılmasını talep ettiklerini kaydederek, her zaman işbirliği içerisinde oldukları Başbakan Yardımcısı Denktaş’ın sorunlarının çözümünde kendilerine yardımcı olacağına inanç belirtti.