Bertuğ Topal

Demokrat Parti Ulusal Güçler’de önceki akşam gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda gergin dakikalar yaşandı.

Havadis’in edindiği bilgilere göre Hüseyin Avkıran Alanlı dışındaki milletvekilleri genel başkan Serdar Denktaş’ın artık çekilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Toplantıda milletvekilleri Serdar Denktaş’ın sağda bir birleşmenin önünde engel olduğunu net bir dille söylerken Serdar Denktaş’ın bu konuşmaların ardından oldukça kızdığı öğrenildi.

Yeniden yapılanma toplantısında konuşuldu

Hüseyin Avkıran Alanlı dışındaki milletvekillerinin yapmış olduğu bu çıkışın ardından toplantı ortamı gerildi. Önceki akşam yapılan toplantının amacının parti içerisinde yeniden yapılanma olduğu da ifade edildi. 

Alanlı karşı çıktı

Edinilen bilgilere göre Meclis Başkan Yardımcısı ve İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı dışındaki tüm milletvekillerinin genel başkan Serdar Denktaş’a “artık bırak” dediği ifade edildi. Alanlı’nın ise Serdar Denktaş’ın yanında durduğu ve genel başkanlığa devam etmesi için destek verdiği kaydedildi.

UBP ile birleşme istiyorlar

Demokrat Parti Ulusal Güçler Milletvekilleri önceki geceki toplantıda Ulusal Birlik Partisi ile birleşme istediklerini açık bir şekilde ifade ettiler. Sağda birleşmenin bundan sonraki dönemde ciddi bir öneme haiz olduğunun söylendiği toplantıda UBP ile birleşme için Denktaş’a baskı uyguladı.

“Engel Denktaş”

Alanlı dışındaki Demokrat Parti Ulusal Güçler Milletvekillerinin UBP ile bir birleşme konusunun tartışılması üzerine Serdar Denktaş’a UBP-DP birleşmesi için baskı yapmaya başladığı öğrenildi. Baskının ardından ise bazı milletvekillerinin Denktaş’a “seninle sağda birleşmeyi denedik, olmadı. Artık çekilme zamanı geldi” dediğini öğrenildi.

Taçoy yalanlamadı

Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Sekreteri Hasan Taçoy, Havadis’e yaptığı açıklamada, Serdar Denktaş’a yapılan baskıyı doğrulamasa da yalanlamadı da. Taçoy, önceki gece yapılan toplantıda parti içerisindeki bir takım konuların ve parti için yapılanmanın konuşulduğunu ifade etti.

Denktaş reddetti

Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş Havadis’e yaptığı açıklamada önceki akşam gerçekleştirilen toplantıda böyle bir konunun konuşulmadığını ifade ederek kendisine herhangi bir çekil çağrısının yapılmadığını söyledi.

Arabacıoğlu: bir çok konu görüşüldü, herkes değerlendirmesini yapacak

DPUG Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu ise önceki akşamki toplantıda bir çok konunun konuşulduğunu kaydederek, bu konular arasında partinin yeniden yapılandırılması ve su konusu gibi konuların da olduğunu söyledi.

Herkesin kendine göre değerlendirmesini yaptığını kaydeden Arabacıoğlu, bundan sonraki süreçte herkesin kendi üzerine düşen değerlendirmeyi yapması gerektiğini söyledi.

Kurultay Mayıs’ta

Öte yandan önceki akşamki toplantıda Şubat ayı içerisinde yapılması gereken Demokrat Parti Ulusal Güçler Kurultayı’nın gerekli şartlar oluşmayacağı gerekçesi ve hazırlıkların tamamlanamayacağı nedeni ile Mayıs ayında yapılması karara bağlandı.