Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs Futbol Federasyonu’nun (KOP) altına girmesinin mümkün olmadığını  kaydederek, “Biz bugünlere Anavatan Türkiye ile işbirliğiyle istişareyle birlikte yol alarak geldik. Elbette Türkiye Futbol Federasyonu ve KTFF her şekilde istişare ve işbirliği yapmalıdır” dedi.

Partisinden verilen bilgiye göre, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, dün akşam katıldığı bir televizyon programında  ülke gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Kıbrıslı Türklere Türk vatandaşlığı yolunun açık olduğunu kaydeden Özgürgün, “Kulüp anlamında dezavantaj olsa da yeteneğin varsa Türk takımlarında oynama şansın var. Sorun, zor şartlar altında kurulan Futbol Federasyonu’muzun olayda özne olmasıdır. Biz bugünlere Anavatan Türkiye ile birlikte geldik. Her konuda olduğu gibi bu konuda da iki Futbol Federasyonu bir şekilde işbirliği yapmalıdır. Gençlerimiz de bağlı oldukları Kulüpler de mağduriyetten kurtarılmalıdır. İnancım odur ki, konu bireysel kopuklukla ilgilidir” diye konuştu.

Kurumsal bir sıkıntı göremediğini dile getiren Özgürgün, TFF’nin KKTC’de temsilcilik açma hamlesini Kıbrıs Türk gençliğinin önünün açılması hamlesi olarak gördüğünü  ve bunun doğru bir hareket olduğunu belirtti.

Özgürgün, “Doğru olmayan, KTFF’nin bilgisi dışında girişim yapılmasıdır. KTFF’nin varlığı dikkate alınmalı, varsa bireysel sorunlar ortadan kaldırılmalıdır. En tehlikesi, niyetleri KKTC gençliğinin önünü açmak olanların, başka niyet taşıyanlara fırsat verecek şekilde malzeme olmasıdır” diye konuştu.

KTFF’nin KOP’un altına girmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Özgürgün, “Bu görüşümüz nettir. KTFF’nin KOP’a üyeliğini kesinlikle kabul etmeyiz. İki Federasyon eşit bir Federasyon kurarsa buna şikayetim yok. Aksi halde, KOP’un altına girmek de, Kıbrıs Cumhuriyeti altına girmek de mümkün değildir” dedi.

Ulusal Birlik Partisi’nde 19 Nisan’a kadar tek gündemin  Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu kaydeden Özgürgün, bu seçimi çok önemsediklerin, seçimi KKTC’nin güvenli geleceğini doğrudan ilgilendiren bir seçim olarak gördüklerini ve bu nedenle Ulusal Birlik Partisi’nde Tüzük kurultayının ileriki bir tarihe ertelendiğini anlattı.

Bu yıl büyük kurultaylarının da yapılacağını dile getiren Özgürgün, “Ancak, 19 Nisan’a kadar gündemimizde tek konu Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı görevini 5 yıl daha sürdürmesini sağlamaktır. Bu KKTC’nin aydınlık ve güvenli geleceğinin gereğidir” dedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu eleştiren Özgürgün şöyle konuştu:

“Soruyorum Sn. Başbakan’ın  bakanlarının faaliyetlerinden haberi var mı? Ortağının Bakanlıklarının faaliyetlerinden haberdar mı? Kendine bağlı kurumların icraatlarına ilişkin tedbir alabiliyor mu? Eğer yoksa, görevini yapamıyor, yönetim iradesi yok demektir. Bakanına, bürokratlarına ve ortağına söz geçiremiyorsa istifa etmekten başka yolu yoktur. Yapamıyorum deyip şerefi ile istifa etmelidir. Görevi üstlenirken söylediklerinin hükümet programına yazdıklarının tam tersini yapmıştır. Zam hükümeti olarak ün salmış açıklamalarıyla iki yüzlü tavır sergilemiştir. Vergi düzenlemeleriyle adalet sağlayacağını söylemiş adaletsizliğin mimarı olmuştur. Özel sektörü cazip hale getirip kamuyu sektörünü küçülteceğini söylemiş, ancak, kamuya ve kamu kuruluşlarına münhalsız sınavsız yüzlerce partizanca istihdam gerçekleştirmiştir. Sosyal yaşamın temeli sağlık ve eğitim alanlarında sınıfta kalmıştır. Ekonominin bütün çarkları durmuş çiftçi, hayvancı, narenciyeci perişan edilmiştir. Çalışanın hayat pahalılığı dondurulmuş, yükselen döviz karşısında hiçbir tedbir alınmayarak alım gücünün her geçen gün erimesine neden olunmuştur.”