Başbakan Yardımcısı DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın istifa gerekçesinin arkasındaki ana nedenin, "Dağılma" sürecinde olan partisini 14 Haziran'a kadar toparlamak ve ardından da CTP-BG'nin başına geçecek olan Mehmet Ali Talat'la pazarlık masasına oturmak olduğu ileri sürüldü.

Yeni Bakış'a konuşan bir kaynak, bu aşamada, mutlu olmamasına rağmen koalisyonu bozamayacak durumda olan Denktaş'ın, bugünden sonra partideki dengeleri de gözeterek genel kabul görebilecek bir isme vekaleti verip, Cumhurbaşkanlığı seçim mağlubiyetinin ardından iyice çökme noktasına gelen partisini toparlamak için sahaya ineceğini ifade etti.

"Denktaş ve DP-UG eğer hükümette yer almazsa yarın sabah dağılır" diyen kaynak, Denktaş'ı bekleyen bir başka önemli tehlikenin ise UBP olduğunu belirtti.

Kaynak, UBP'nin arka arkaya gerçekleştireceği kurultaylarla yeni bir yapılanma sürecine gireceğini anımsatarak, "UBP'de küskün ve kırgınların yeniden eve dönüş süreci belli bir ivme kazanacak. Denktaş'ın uykularını kaçıran bir başka tehlike de budur" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı DP-UG Genel Başkanı Denktaş'ın Başbakan Yardımcılığı görevinden istifasının arkasında ileriye dönük ciddi manevralar olduğu öne sürüldü. DP-UG'ye yakın bir kaynağın Yeni Bakış'a verdiği bilgiye göre, başından beri koalisyonda aradığını bulamayan ve Maliye Bakanı Zeren Mungan'la hemen hemen sunduğu her projede sıkıntı yaşayan Denktaş'ın, 14 Haziran'a kadar vekaletle koalisyonu sürdüreceğini ancak kafasındakinin başka olduğunu belirtti.  Söz konusu kaynak, Denktaş'ın istifa gerekçesinin arkasındaki ana nedenin, "Dağılma" sürecinde olan partisini 14 Haziran'a kadar toparlamak ve ardından da CTP-BG'nin başına geçecek olan Mehmet Ali Talat'la pazarlık masasına oturmak olduğunu kaydetti.

"Mutlu değil ama mecbur"

Bu aşamada, mutlu olmamasına rağmen koalisyonu bozamayacak durumda olan Denktaş'ın, bugünden sonra partideki dengeleri de gözeterek genel kabul görebilecek bir isme vekaleti verip, Cumhurbaşkanlığı seçim mağlubiyetinin ardından iyice çökme noktasına gelen partisini toparlamak için sahaya ineceğini ifade etti.

"Hükümette olmazssa parti dağılır"

"Denktaş ve DP-UG eğer hükümette yer almazsa yarın sabah dağılır" diyen kaynak, Denktaş'ı bekleyen bir başka önemli tehlikenin ise UBP olduğunu belirtti. Kaynak, UBP'nin arka arkaya gerçekleştireceği kurultaylarla yeni bir yapılanma sürecine gireceğini anımsatarak, "UBP'de küskün ve kırgınların yeniden eve dönüş süreci belli bir ivme kazanacak. Denktaş'ın uykularını kaçıran bir başka tehlike de budur" diye konuştu.

"Formül tutmazssa sıfırlanacak"

DP-UG'yi bekleyen bu "Tehlikelerin" ortada durduğu sürece Denktaş'ın yapabileceği tek manevranın Talat'ı "İkna" ederek iktidardan "Nemalanma" olduğunu savunan kaynak, Serdar Denktaş'ın bu formülünün tutmaması halinde ise durumun hem Serdar Denktaş’ın hem de DP-UG'nin sonu olacağını ileri sürdü.

Kaynak: Yeni Bakış Gazetesi