Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş,  Rum Meclisi’nin Enosis kutlamalarıyla ilgili kararı Meclis’te polis gözetimi ile alındığına dikkati çekti.

Serdar Denktaş sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Rum Meclisi’nin Enosis kutlamalarıyla ilgili kararını değerlendirdi.

Serdar Denkataş, “2004’te yapıldığı gibi halkımız yine çözümcüler ve çözüm karşıtları olarak kutuplaştırılmaya çalıştırılıyor. Oysa biz biliyoruz ki halkımızın büyük bir çoğunluğu ‘Azınlık’ statüsünde yaşamaya karşı. Kıbrıslı Rumlar ise liderleri Anastasiadis aracılığıyla samimi bir şekilde çözüme olan bakış açılarını dile getiriyorlar: ‘Azınlık, çoğunluğa hükmedemez.!’”ifadelerini kullandı.

Kendisinin bu açıklamaya ve niyete dikkat çektiği zaman eleştirildiğine dikkat çeken Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, iki halkın bir arada yaşama iradesi olmadan kurulacak bir federasyonun, iki halka ne kadar huzur ve refah getireceğini sordu.

Denktaş, birinci önceliklerinin, Uluslararası aktörlerin kendi menfaatleri doğrultusunda yaratacağı rüzgar ve poh pohlama değil, halkın güvenliği ve refahı olduğunu söyledi.