DP-UG’nin dün akşam toplanan Parti MYK’sı şok kararlar üretti.

DP-UG dün akşam parti MYK’sını toplayarak Cumhurbaşkanlığı seçiminn ardından ortaya çıkan siyasi gelişmeleri ve hükümetin geleceğini ele aldı.

Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Başbakan Yardımcısı ve Partinin Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın açıklamaları damgasını vurdu. Denktaş toplantının başında hükümetteki görevini bırakacağına yönelik yazılı gerekçelerini toplantıya katılanlara okudu.

Yeni Bakış Gazetesi’nin haberine göre, Denktaş toplantıda “Böyle bir ortam içinde hükümetteki görevimi yürütmenin bir anlamı kalmamıştır. Bu bağlamda Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'na Başbakan Yardımcılığı görevimi iade edeceğim dedi.

Denktaş konuşmasında ayrıca “TC Yardım Heyeti, artık işlevselliğinin dışına çıkmış ve sistemin bir parçası haline gelmiştir. Bu kuruma atananlar uzun yıllardır gerektiği özveriyi ve gereken projeleri tam olarak hayata geçirememiştir” ifadelerini kullandı.

Denktaş bugün saat 15.00’te Merit Lefkoşa’da düzenleyecekleri basın toplantısıyla da söz konusu gerekçeleri kamuoyuna paylaşacaklarını dile getirdi.

Kaynak: Yeni Bakış Gazetesi