Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş,  bu yıl sağlıkta önümüzdeki yıl eğitimde iyileştirmeler olacağını belirtti.

Seyrüsefer düzenlemesinde amacın kaçağı önlemek olduğunu kaydeden Denktaş, sistem kurulduğunda 72 milyon TL olan gelirin 180 milyon TL civarına yükseleceğini belirtti.

Denktaş,  Kıbrıs müzakerelerinin  bir yere varacağını düşünmediğini ifade etti.

DP’den yapılan açıklamaya göre, partinin Derince kongresi gerçekleştirildi. Kongrede örgüt başkanlığına oy birliğiyle Necati Güneş seçildi

DENKTAŞ

DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, kongrede  bölge halkının sorularına yanıt verdi.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, kırsal kesim arsası ile ilgili soruya verdiği yanıtta bunun için formül arayışına girdiklerini, kırsal kesim arazisi dağıtmak yerine devletin bu arsalara konut yaparak, vatandaşın da kira öder gibi ev sahibi olması için çalıştıklarını belirtti.

Yaklaşık iki aylık UBP-DP koalisyon hükümetinin, geçmişten kalan borçların yüzde 90’ını kendi gelirleri ile kapattığını  yineleyen Başbakan Yardımcısı, bu iki aylık sürede bir rahatlamanın gözle görülebildiğini ve hissedildiğini şimdi bundan sonrasının ise ülkeyi ve insanı refaha taşıyacak  yeni bir takım gelişmeleri hayata geçirmek olduğunu söyledi.

SAĞLIK VE EĞİTİMDE İYİLEŞME

Sağlık sektöründe bu yıl ciddi iyileştirmeler olacağını söyleyen  Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, gelecek yılı ise eğitimde iyileştirmelere ayırdıklarını,  belli bir planlama ve program ile işlerin uyum içinde yürütüldüğü ifade etti

1469953108.jpg

SEYRÜSEFER KONUSU

Seyrüsefer  düzenlemesinde  asıl amacın kaçağı önlemek olduğunu belirten Denktaş, “Bugün için seyrüseferden toplanan yıllık rakam 72 milyon. Ancak sistemi kurduğumuzda yakıt kaçağını da ortadan kaldıracağımız için yıllık gelirimiz öngörümüze göre 180 milyon civarında olacak” dedi. Denktaş, vatandaşın seyrüsefer konusunda mağdur edilmeyeceğini vurguladı.

KIBRIS GÖRÜŞMELERİ

Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin  sürdürülen müzakerelerle ilgili  endişelere dikkati çeken Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Rum tarafının tavrını gayet rahat ve net ortaya koyarken, Türk tarafı görüşmeci heyetinin yaklaşımın ise; ‘çözüme ihtiyacı olan Türk tarafıdır aksi takdirde battık, bittik, yandık’ şeklinde olduğunu söyledi.

“Ben açık söyleyeyim ki görüşmelerin bir yere varacağını düşünmüyorum” diyen Denktaş, ancak BM’nin kendine göre bir uzlaşı formülü ile bir belge ortaya sunabileceğine inanç belirtti

Denktaş, hükümet olarak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın görüşme sürecini baltalayacak, kötü bir noktaya götürecek herhangi bir girişimde bulunmadıklarını ve  bulunmayacaklarını Akıncı’ya da ilettiklerini  kaydederek şöyle devam etti:

“Hatta yardım istenildiği takdirde yardıma da hazır olduğumuzu söyledik. Ancak bir belge ortaya çıktığında o belgeye referandumda destek verip vermeme kararını da her iki parti kendisi karar verecektir.

Ben bugünden söylüyorum ki, siyasi eşitliğimizin olmadığı, eşit egemenliğin yeterince korunmadığı, geleceğimizin garanti unsurlarının oluşmadığı bir formüle bizim DP olarak tavrımız ‘hayır’ olacaktır.

O gün geldiğinde, eğer hassasiyetlerimiz giderilmemişse, hangi noktalarda, hangi tuzaklarla karşı karşıya olduğumuzu da halkımıza anlatacak ve vatandaşında ‘Hayır’ oyu vermesi için çalışacağız” .

1469953112.jpg

ALANLI

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı ve DP İskele İlçe Başkanı  Hüseyin Avkıran Alanlı  konuşmasında, DP’nin ülke siyaseti için önemine değindi.

1992 yılında DP’nin kuruluşu ile birlikte halkın demokrasiyi hissettiğini kaydeden Alanlı,  DP’nin doğuşuyla birlikte ülkede yaşayan her vatandaşın fikirlerini özgürce konuşabildiğini söyledi.

Alanlı, DP’nin hükümetlerde de farkını ortaya koyduğunu, “DP’siz hükümetlerde ciddi bir ekonomik çöküntü olduğunu belirtti.

AKTOPRAK

DP Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak mahalle ve köy kongrelerinin DP için önemine işaret etti.

DP’nin, ülkeye ve ülke insanına sahip çıkan, Anavatan Türkiye’ye gönülden bağlı bir siyaset yürüttüğünü ve bu misyonundan taviz vermeden yoluna emin adımlarla devam ettiğine vurgu yapan Aktoprak, başarının en büyük payının ise parti tabanından kaynaklandığını söyledi.