Tokat'ın Erbaa ilçesinde meydana gelen depremde balkondan atlayan şahıs yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Erbaa ilçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde ikamet eden 2 çocuk babası Mithat Yücel (55), televizyon izlerken deprem olduğunu anlayınca bir anda paniğe kapıldı. Birinci kattaki evlerinin balkonundan kendisini aşağı bırakmak isteyen Yücel, bir anda kendini yerde buldu. 112 Acil Yardım ekipleri tarafından Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yücel, yapılan muayenesinin ardından Tokat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Acil serviste yapılan muayenesinde bel omurunda kırık tespit edilen Yücel, tedavi altına alındı.

Olay anını basın mensuplarına anlatan Yücel, "Evde televizyon izlerken aniden sallantı olunca hanımla baldız vardı. Onlar kapıya gitti, ben de balkondan atlayayım dedim. O arada dengeyi kaybettim yere düştüm. Kendimi aşağı doğru saldım ama ayaklarımın üzerine düşemedim. Çok sallandı, bacaların içerisinden bir şeyler düşer gibi oldu" dedi.

Tokat Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Cengiz Yakıt, hastayı ziyaret ederek sağlık durumu ile ilgili bilgi verdi. Yakıt, Erbaa ilçesinden ambulansla yüksekten düşme şikayeti ile acil servise getirilen hastanın dördüncü bel omurunda kırık tespit edildiğini ifade ederek, "Hastamızın genel durumu iyi. Hastamıza bir ameliyat planlanmaktadır. Önümüzdeki hafta içerisinde ameliyatını gerçekleştirip, tekrar sağlığına kavuşturacağız" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Tokat'ın Erbaa ilçesi Yoldere köyünde saat 17.39'da yerin 5 kilometre altında 5.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.