Ömer KADİROĞLU

Dikmen Belediyesi’ne bağlı Boğaz bölgesinde, eski Gönyeli yolu üzerindeki Oray 10 sitesine yakın bulunan dere yatağına duyarsız kişiler tarafından moloz ve çöp dökülerek dere, kapatıldı. Geçtiğimiz yıllarda ülkemizde yaşanan sel baskınlarından hemen herkes nasibini alırken duyarsız kişiler, doğanın dengesini bozan davranışlar sergilemeye devam ediyor.  

Söz konusu bölgede yaşayan vatandaşlar, dere yatağına ilk olarak molozların döküldüğünü daha sonra da çöplerin bu böyleye atılmaya başladığını ifade ettiler.

Çevreye pis koku yayılıyor

Özellikle dere yatağının içerisine boşaltılan ve büyük bir tehlike arz eden molozların bir an önce kaldırılması gerektiğine dikkat çeken bölge halkı, molozların yanı sıra bölgeye atılan çöpler ve ölü hayvanların da çevreye dayanılmaz pis bir koku yaydığını söylediler.

Sel baskınlarının yaşandığı günlerin hemen ardından dere yataklarında ciddi bir temizlik yapıldığını söyleyen bölge halkı, Dikmen Belediyesi’nin söz konusu bölgede de temizlik yaptığını ancak duyarsız kişilerce dere yatağına molozların yeniden boşaltıldığını ifade ettiler.

Uzun zamandan beri buraya çöp döküldüğünü belirten vatandaşlar birkaç kez belediyeye şikâyette bulunduklarını ancak bölgede temizlik çalışmalarının henüz başlatılmadığını kaydetti.