Ahmet Cengiz, barda tartıştığı Kemal Getirman’ın kafasında bira şişesini kırdıktan sonra dışarı çıktı, kurusıkı tabanca ile havaya 6 el ateş etti ve olay yerinden kaçtı

Onur ULAĞ

Başkent Lefkoşa’da eğlence mekanları, restoranları ve alışveriş mağazaları ile ünlü Dereboyu caddesinde dün akşam silah sesleri yankılandı.

Caddede bulunan Corner Pup isimli işyerinde iki genç arasında, birbirleri hakkında dedikodu yaptıkları gerekçesiyle yaşanan tartışma önce kavgaya ardından da silahlı güç gösterisine dönüştü.
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, Irak uyruklu Ahmet Cengiz isimli öğrenci, barda tartıştığı Kemal Getirman’ı kafasına bira şişesi ile vurarak darp etti.

Yaka paça dışarıya atıldı

Barın güvenlik görevlileri tarafından yaka paça dışarıya atılan Ahmet Cengiz arabasına doğru ilerledi. 

Herkesin arabasına binip gideceğini tahmin ettiği Ahmet Cengiz, elindeki silahla aşağıya indi ve gelişigüzel havaya ateş etmeye başladı.

Bölgede, büyük korku ve paniğin yaşanmasına neden olan olaydan sonra Ahmet Cengiz tekrar arabasına binerek hızla olay yerinden uzaklaştı.

Polisler emare topladı

Corner Pub önünde dün gece saat 21.30 sıralarında meydana gelen ateş açma olayında bölge halkı büyük korku yaşadı. Yapılan ihbar sonrasında silah seslerinin yankılandığı barın önüne gelen polisler bölgeyi güvenlik çemberine alarak olay yerinden emare topladı, görgü tanıklarının ifadesine başvurdu.

6 el ateş etti

Polis Basın Subaylığı’ndan edinilen bilgiye göre, Corner Pub’da oturmakta olan Kemal Getirman isimli şahsa dışarıdan gelen ve Iraklı olduğu öğrenilen Ahmet Cengiz isimli şahıs şişe ile başına vurdu.

İkili arasında yaşanan tartışma sonucu şahıslar bar sahipleri tarafından dışarıya çıkartıldı. 
Ahmet Cengiz isimli şahıs aracından aldığı kuru sıkı tabancası ile etrafa ve havaya olmak üzere ilk belirlemelere göre 6 el ateş açtı. 

Aracına binip olay yerinden kaçan Ahmet Cengiz polis tarafından aranıyor. Gazetemiz baskıya verildiği saatlerde araç plakası ve eşkali belli olan zanlının yakalanmasının an meselesi olduğu ve yakalanması durumunda bugün tutukluluk talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılacağı öğrenildi.

Toplumun huzurunu bozuyorlar…

Olay nedeniyle büyük panik yaşayan ve caddede terör estiren Ahmet Cengiz’e öfke kusan bölge sakinleri, “Lefkoşa’nın en nezih semtinde bile artık silahlar konuşuyor. Bu insanlar bu silahları ülkeye nasıl sokuyor önce bu araştırılsın. Toplumun huzurunu bozan bu olayları yapanlara en ağır ceza verilsin ki başkaları cesaret edemesin” diyerek tepkilerini seslendirdi.