LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Lefkoşa Türk Belediyesi, Lefkoşa Kaymakamlığı ile belirli bir görev paylaşımı içerisinde üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için su taşkını yaşanan günden bugüne kadar oluşan sorunların çözümü için yoğun mesaisini sürdürüyor.

LTB temizlik ve park bahçeler ekipleri bu kapsamda sıkıntılı noktalardan birisi olan Taşkınköy’deki Dereli Sokak’taki dere yatağı civarında çalışmaya devam ediyor. Ekipler 3 günlük çalışmaları sonucunda Marmara ve Taşkınköy bölgelerini birbirinden ayıran derenin yatağında ve civarında başta temizlik ve budama olmak üzere çok yönlü çalışma yapıyor.
 
Su taşması sonrasında dereye yakınlaşmayı engelleyen teller ve beton settin işlevini yitirmesi sonrasında oluşan problem ise, ağır iş araçlarının da takviye ettiği çalışmalarla ortadan kaldırıldı.

HARMANCI ÇALIŞMALARI TAKİP ETTİ  

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, belediye ekiplerinin yaptıkları çalışmaları yerinde incelemek ve bölgedeki vatandaşların düşüncelerini almak için Dereli Sokak’a gitti.

Bölge sakinleriyle yaşananlar konusunda konuşan Harmancı, LTB’ye düşen sorumluluklarda gerekenin yapılacağını ifade etti.