İçişleri Bakanı ve Dışişleri Bakan Vekili Teberrüken Uluçay, Gazimağusa’da karşılıklı geçişlere açılacak olan Derinya Sınır Kapısı bölgesinde incelemelerde bulundu.

İçişleri Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis arasında gerçekleştirilen Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde 28 Mayıs’ta yapılan görüşmenin ardından, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin açıklaması ile geçişlere açılacağı duyurulan Lefke Aplıç Kapısından sonra Gazimağusa Derinya Sınır Kapısı için de çalışmalar başlatılıyor.

Uluçay, bu kapsamda dün Derinya Kapısında incelemelerde bulundu.

Uluçay ile berberindeki heyet, dün 15.00 – 17.00 saatleri arasında Derinya’da kapı ve barikattan KKTC sınırlarına kadar olan bölgedeki yolun güzergahı ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Teberrüken Uluçay’a incelemeler sırasında Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik, Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Kemal Köprülü, Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müdürü Mustafa Lakadamyalı, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, bazı daire müdürleri, askeri yetkililer ve Polis Genel Müdürlüğünden yetkililer eşlik etti.

1434438258.jpg

1434438259.jpg