Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum Lider Nikos Anastasiadis’i telefonla arayarak, Derinya ve Aplıç kapılarının açılması sürecinin hızlandırılması konusunu görüştü.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşme öncesinde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın davetiyle kapıların açılmasındaki gecikmelerin süratle aşılması için, Cumhurbaşkanlığı’nda UNDP-PFF, AB Destek Ofisi ve BM Barış Gücü yetkilileri ile bu sabah bir toplantı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı başkanlığındaki toplantıya Cumhurbaşkanlığı yetkilileri, KKTC Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ve Geçiş Kapıları Teknik Komite Eşbaşkanı Mustafa Lakadamyalı, UNDP-PFF Direktörü Tiziana Zennaro, BM Barış Gücü Kıdemli Danışmanı Lynn Hastings ve AB Destek Ofisi Kıdemli Yetkilisi Alessandro Bianciardi katıldı.

Cumhurbaşkanlığı’ndaki toplantıda Derinya ve Aplıç kapılarının açılması için UNDP tarafından çıkılacak yol yapım ihalesi sürecinin hızlandırılması konusu ele alındı.

Akıncı, toplantıda her iki kapının da açılması için son adımı oluşturan UNDP’nin yürüttüğü yol yapım ihalesinin daha fazla gecikmeden başlaması için, BM ve AB yetkililerinden gereken adımların süratle atılmasını istedi.

Telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Lider Anastasiadis, Derinya ve Aplıç kapılarının geçişlere açılması sürecinin hızlandırılması yönündeki görüş birliğini teyit ettiler.