Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite bugün gündeminde bulunan, Cumhurbaşkanlığı’nca yeniden görüşülmek üzere Cumhuriyet Meclisi’ne iade edilen Dernekler Yasa Tasarısı’nı görüştü ve yapılan değişiklikleri oy birliği ile kabul ederek Genel Kurul’a sevk etti.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, CTP Milletvekili Armağan Candan başkanlığında gerçekleştirilen komite toplantısında,  Başkan Yardımcısı DP- UG Milletvekili Fikri Ataoğlu,  UBP Milletvekili Ahmet Kaşif ve CTP Milletvekili Mehmet Çağlar hazır bulundu. Komite toplantısına ayrıca Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık AB Koordinasyon Merkezi, İçişleri ve Çalışma Bakanlığı ile Lefkoşa Kaymakamlığı yetkilileri katıldı.

Komite Başkanı Armağan Candan, örgütlenmiş bir sivil toplumun ülke demokrasisinin ilerlemesine yapacağı katkının büyük olacağını, bu katkı göz önünde bulundurularak dernek ve birliklerden gelen öneri ve talepler dikkate alınarak yeni Dernekler Yasası’nın yapıldığını vurgulayarak bu süreçte yapmış oldukları öneriler ile çalışmaya katkı koyan herkese teşekkür etti.