Genel kurulun gündeminde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından bir daha görüşülmek üzere geri gönderilen “Dernekler Yasa Tasarısı” bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu tarafından 22 Şubat’ta oy birliğiyle kabul edilen Dernekler Yasası’nı, yasanın yedi farklı maddesinde Anayasa’ya, uluslararası sözleşmelere ve Avrupa Mahkemesi içtihatlarına aykırı düzenlemeler olduğunu gerekçesiyle yeniden görüşülmek üzere Cumhuriyet Meclisi’ne iade etmişti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Cumhuriyet Meclisi’ne gönderdiği iade yazısında, derneklerin mahkeme kararıyla kapatılmasına yönelik düzenlemenin yeterince açık, anlaşılabilir ve öngörülebilir olmadığına dikkat çekerek, bu durumun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin yaklaşımlarıyla bağdaşmadığını belirtmişti.

GÜNDEMDEKİ DİĞER KONULAR

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun yarın ayrıca gündeminde  “Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) 2016 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı” da bulunuyor.

Gündemdeki diğer yasa tasarıları ise şunlardır:

“Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi, Trafik Hizmetlerinin Planlanması, Koordinasyonu ve Denetimi Yasa Tasarısı, Gelir ve Vergi Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Bakanlıkların Kuruluş İlkeleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı”

Genel kurul ayrıca Dilekçe ve Ombudsman Komitelerinin kararlarını ele alacak.