3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ankara’da meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan terör saldırısını kınadı.

Yayımladığı mesajda, ölenlere Allah’tan rahmet, yaslı aileleri ve tüm Türkiye’ye başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen 3’üncü Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Anavatan Türkiye’nin başkenti Ankara’da meydana gelen son terör saldırısı bizleri derinden üzmüştür. Yapılan saldırıların, güçlü Türkiye’yi yolundan alıkoymak, birlik-beraberliğini bozmak amacına yönelik olduğu açıkça görülmektedir” dedi.

Bölge ile ilgili bazı hesapları olanlar veya çağdaşlıktan, insanlıktan zerre kadar nasibini alamayanların Türkiye’deki kardeşlere hala, bulunduğu hassas coğrafyadan, taşıdığı stratejik önemden dolayı bedel ödetmek istediklerini belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

“Ancak ben, sağduyu sahibi herkesin ortak arzusu olan barış, kardeşlik düşüncelerinin mutlaka galip geleceğinden, güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin alacağı tedbirler ve demokrasisi ile kendisine musallat edilmek istenen terör belasını yok edeceğinden eminim. İnanıyorum ki, Türkiye’deki kardeşlerimiz, yapılmak istenenlerin farkında olduğu için oyuna gelmeyecek, teröre karşı ortak mücadelesini kararlılıkla devam ettirecek ve birlik-beraberliğini bozdurmayacaktır.”

Eroğlu mesajında, terör saldırılarının artık son bulması, Türkiye’nin ve tüm insanlığın artık böyle acılar yaşamaması dileğinde bulundu, ölenlere Allah’tan rahmet, yaslı ailelerine ve tüm kardeşlere başsağlığı, yararlılara acil şifalar diledi.