Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’ya bağlı Beyarmudu’nda önceki gün yapılan operasyonda 6 gram hintkeneviri ele geçirildi. Sınır kapısında üzerinde uyuşturucu madde ile yakalanan Derviş Seyhun dün Gazimağusa’da nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Nartkotik Şube’de görevli polis memuru Mustafa Kavaz, 22 Ağustos 2015 tarihinde zanlının Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye uyuşturucu ithal edeceğine dair bir bilgi aldıklarını söyledi. Aynı gün zanlının Beyarmudu sınır kapısından KKTC’ye girerken tespit edildiğini belirten Kavaz, zanlının aracında yapılan aramada direksiyon altındaki kaplamada bulunan pet şişe içerisinde 6 gram uyuşturucu madde bulunduğunu ifade etti.

Zanlının evinde yapılan aramada, yatak odasındaki komidinin üzerinde uyuşturucu kalıntısı olan hassas terazi bulduklarını belirten Kavaz, soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı avukatının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Banu Soyer zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.