Arzu Köprülü

Doğuş Derya, programda bol bol anavatan kelimesi geçtiğini, anavatanın tezi olan federasyonun ise neredeyse hiç kullanılmadığını ifade ederek, programda yer alan “alternatif”in ne olduğunu bilmek istediğini söyleyerek “Türkiye’ye ilhak mı olacağız” dedi.

Derya, programda yer alan kalıcı delegasyon konusunu da doğru bulmadığını belirterek, CTP döneminde yurttaşlık yasalarının görüşülmesini UBP’nin engellediğini anlatarak, şimdi UBP’nin yeni yurttaşlık yasasından neyi amaçladığını açık bir dille ortaya koyması gerektiğini, muğlaklığın ortadan kaldırılmasını istedi.

Eğitim alanında “fırsat eşitliği politikası geliştirilecektir” cümlesinin ne olduğunu anlayamadığını dile getiren Derya, öğretmenlerin şuralarda aldığı kararlar bulunduğunu ancak bunun bugüne kadar dikkate alınmadığını kaydetti.

Doğuş Derya, eğitimde kamu ve özel okullarına fırsat eşitliği tanınacağı ifadesinin ne anlama geldiğini de sorarak, milli kültürden bahsedilmesini eleştirdi ve bunu bugün dünyada sadece faşist partilerin talep ettiğini savundu.

Derya, Doğa Koleji’nin hisselerini devretmesi, sigorta primlerinin yatırılmaması, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun yeniden yapılandırılmasıyla ilgili hükümetin neler yapacağını merak ettiğini belirtti.