Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) Genel Başkanı Hasan Felek, kış saat uygulamasına geçilmeyecek olmasının hem Adadaki bölünmüşlük algısını pekiştireceğini, hem de gündelik hayatta çeşitli aksaklıklar yaratarak hayatı zorlaştıracağını kaydetti.

Felek yaptığı yazılı açıklamada, Lefkoşa’nın artık sadece sınırla bölünmüş değil, aynı zamanda zamanla da bölünmüş bir şehir olacağını, hükümetin bu uygulamayla bir kez daha ülke gerçeklerinden kopuk, entegrasyoncu anlayışını net olarak ortaya koyduğunu savundu.

Felek, Girnelilerin iradesine rağmen, hükümetin “Girne’yi talan emirnamesini” yangından mal kaçırırmış gibi resmi gazetede yayınlayarak yürürlüğe koyduğunu ifade etti.

Felek açıklamasında, “Gayri meşru azınlık hükümeti, bir kez daha halkın ve Girnelilerin talepleri yerine sermayenin ve bir avuç azınlığın çıkarları için koltuklarda oturduklarını ispat ettiler” ifadelerini kullandı.

Sağlık ve eğitim sisteminin döküldüğünü, çalışma yaşamında iş yasalarının uygulanmadığı, özel sektörde sömürünün ve sendikasız çalışmanın teşvik edildiğini kaydeden Felek şöyle devam etti:

“Her ay iş cinayetlerinde bir veya iki emekçimizi kaybettiğimiz bu kokuşmuş düzende, azınlık hükümetini, bu sorunları görmemezlikten gelerek devletin ve toplumun kıt olanaklarını, makam araçlarına harcamasını, Kıbrıslı Türklere yapılmış en büyük saygısızlık olarak görüyoruz.

UBP ve DP hükümeti yaptığı icraatlarla, gün geçtikçe siyasal ve sosyal olarak büyüyen bir yıkımı ve çürümüşlüğü bizlere dayatmaktadır. ‘Anavatan’ ve ‘şükran’ edebiyatı yapan, şark kurnazı kasaba yöneticilerine artık dur deme zamanı gelmiştir.   Bu ülkede adil, eşit, özgür ve barış içerisinde yaşayabilmek için, uluslararası hukukun içinde yer alan federal bir çözüm için mücadelemizi daha da yükseltmeliyiz. “