Dev-İş, Romanya’nın Köstence kentinde düzenlenen RETUNSEE 9. Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.

Dev-İş’ten yapılan açıklamaya göre, 30 Haziran’da yapılan toplantıya Türkiye, Hırvatistan, Sırbistan, Makedonya, Karadağ, Arnavutluk, Kıbrıs, Yunanistan, Romanya ve Slovenya’dan enerji alanında faaliyet yürüten 17 sendikanın başkan ve temsilcileri katıldı.

RETUNSEE Yönetim Kurulu’na Kıbrıs’tan PEO-SAGDEMELIN Sendikası başkanı ile DEV-İŞ Başkanı Hasan Felek de katılırken, işçi ve emekçilerin sorunları dile getirilip, birlikte mücadelenin önemine vurgu yapıldı.

FELEK

RETUNSEE Yönetim Kurulu toplantısında konuşan DEV-İŞ Başkanı Hasan Felek, İstanbul’da yaşanan terör olayını kınayarak, Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan emekçilerin sorunlarını dile getirdi.

Felek, “her geçen gün sendikasız işçi çalıştırmanın yaygınlaştığı, güvencesiz çalışma koşullarının bütün ülkelerde olduğu gibi Kuzey Kıbrıs’ta da uygulandığı, ücretlerin her geçen gün azaldığı, iş kazalarının ve iş cinayetlerinin iş gücü nüfusuna göre yüksek olduğunu” söyledi.

Yönetim Kurulu ayrıca Romanya İşçi sınıfına, verdikleri sendikal mücadeleden dolayı destek ve dayanışmalarını belirtti.

ROMANYA KİMYA VE PETROKİMYA İŞÇİ SENDİKASI’NIN KONGRESİ YAPILDI

RETUNSEE Yönetim Kurulu üyeleri daha sonra gerçekleştirilen Romanya Kimya ve Petro Kimya İşçileri Sendikası’nın 7. kongresine katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan DEV-İŞ Başkanı Hasan Felek, Romanya işçilerine, DEV-İŞ üyelerinin mücadele ve dayanışma duygularını ileterek, uluslararası işçi dayanışmasının önemine vurgu yaptı.

Romanya işçilerinin mücadelesinin bütün RETUNSEE üyesi sendikaların mücadelesi olduğunu söyleyen Felek, Kongreye başarı dileklerini iletti.