Devrimci İşçi Sendikaları  Federasyonu (Dev-İş)  Sendikal Platform’un aldığı karar doğrultusunda tüm üyelerini yarın saat 11.00’de Başbakanlık önünde yapılacak eyleme çağırdı.

Dev-İş Başkanı Hasan Felek yaptığı yazılı açıklamada, Değirmenlik Girne dağ yolunda meydana gelen trafik kazası nedeniyle acılarının ve öfkelerinin  büyük olduğunu kaydederek, hayatlarını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı yaralılara acil şifa diledi.

“10 YILDA HİÇBİR TEDBİR ALINMADI”

2007 yılının Mart ayında yine ayni yolda yedi kişinin ölümü ile sonuçlanan bir kaza yaşandığını hatırlatan Felek “Katliamın üzerinden 10 yıl geçmiştir. Ancak bu on yılda hiç bir tedbir alınmadı. Dev-İş olarak bu katliamda üç belediye çalışanımızı kaybetmiştik” dedi.

Salı günü yaşanan “trafik terörünün” sebeplerini doğru ortaya koymak  gerektiğini belirten Felek , kazaların sorumlularının tedbir almayan  hükümetler ve şu anda bakanlık görevinde bulunan yetkililer  olduğunu ileri sürdü.

Felek trafik terörünü durdurmak ve başka gençlerin ölmemesi için  yarın saat 11.00’de Başbakanlık önünde yapılacak eyleme tüm üyelerini davet etti.