Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) Kadın Bürosu ile Güney Kıbrıs’taki  PEO Kadın Bürosu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle iki toplumlu ortak etkinlik düzenledi.

Dev-İş ve PEO Kadın Büroları, adanın kuzeyinde ve güneyde örgütlü oldukları bazı iş yerlerini  birlikte ziyaret etti.

Dev-İş’ten yapılan açıklamaya göre, 4 Mart Cuma günü Dev-İş Kadın Bürosu’ndan bir heyet, PEO Kadın Bürosu temsilcileriyle birlikte PEO’nun Lefkoşa’da örgütlü bulunduğu işyerlerini ziyaret ederek Kıbrıslı Rum kadın emekçilerle bir araya geldi.  PEO’nun örgütlü bulunduğu “Paidomana” kreşinde çalışan kadın emekçilere karanfiller verilerek, Kıbrıslı kadın emekçilerin ortak sorunları tartışıldı. Aynı gün PEO’nun örgütlü bulunduğu Haravgi gazetesi ve Astra Radyosu da ziyaret edilerek, burada kadın emekçi ve yönetici Eleni Mavru’yla medya alanında kadınların ortak sorunları tartışıldı.

PEO Kadın Bürosu’ndan bir heyet ise, Dev-İş Kadın Bürosu temsilcileriyle birlikte dün Dev-İş’in  örgütlü bulunduğu Yenidüzen gazetesi ve SİM Radyo-TV’yi ziyaret ederek, kadın emekçilere karanfil sundu. Sendikacılar, Yenidüzen Yazı İşleri Müdürü Cenk Mutluyakalı ve SİM yöneticisi Sami Özuslu’yla medyanın ortak sorunlarını ve Kıbrıs’taki sosyo-ekonomik ve siyasi gelişmeleri tartıştı. Dev-İş’in örgütlü bulunduğu Girne Belediyesi’ni de ziyaret eden heyet, burada kadın emekçilerle buluştu ve Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’yle bir araya geldi.

Bu ziyarette kadın büroları temsilcilerine Dev-İŞ Başkan Vekili Hasan Felek de katıldı.

1457440241.jpg