İşçilerin örgütlü bulunduğu Türkiye Birleşik Metal İşçileri Sendikası’nın 42 fabrikada 15 bin işçiyi temsil ettiğini belirten DEV-İŞ, sendikanın bugün 22 fabrikada, 19 Şubat günü ise geriye kalan fabrikalarda grev yapacağını duyurduğunu kaydetti ve bu mücadeleye destek verdiğini kaydetti.

DEV-İŞ Yönetim Kurulu’ndan bugün konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamadığını belirten DEV-İŞ, MESS’in sendikaları yok sayan bir tutum sergilediğini savundu.

Metal işçilerinin ağır ve uzun çalışma koşulları nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşadığına da dikkat çeken DEV-İŞ, işçilerin emeklerinin karşılığını alamadığını belirtti.

DEV-İŞ’in yazılı açıklamasında, “Gün sınıfsal dayanışmayı yükseltme günüdür, DEV-İŞ ve DEV-İŞ’e bağlı tüm sendikalar olarak, Birleşik Metal-İş’in haklı kavgasını selamlıyor, MESS’in sömürüyü artırarak kalıcılaştırma çabalarını kınıyoruz” ifadesine yer verildi.