Hüseyin Çiçek

Kuzey Kıbrıs’ta dünden itibaren uygulamaya giren akaryakıt indirimi taksi şoförleri ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

İndirimden duydukları memnuniyeti dile getiren taksiciler ve vatandaşlar, ancak yapılan indirimin yetersiz olduğunu, dünya standartlarına göre Kuzey Kıbrıs’ta akaryakıt fiyatlarının hala yüksek olduğunu savundu

İndirim karşısında mutlu olduklarını dile getiren taksi şoförleri indirimlerin devam etmesini istedi. Harcadıkları mazotun pek değişmediğini savunan şoförler, “Örneğin Gazimağusa-Ercan seferlerinde harcadığımız mazotta 3 buçuk TL kadar bir azalma oldu” şeklinde konuştu. Vatandaşlar ise dünya standartlarına göre çok pahalı akaryakıt kullandıklarını dile getirdi.

Taksiciler ne dedi?

Mustafa Acı: 

Hükümete yarı teşekkür ediyoruz,eğer mazotun litresini 2 TL’ye düşürürse daha mutlu olacağız. Mazot harcamamızda aslında pek bir değişiklik olmadı, Ercan’a 3 buçuk TL daha ucuza gidip geliyoruz.

Serdar Keskinel: 

Umarız hep böyle düşmeye devam ederler, harcamalarımızda pek bir değişiklik yok, Örneğin Gazimağusa’dan Ercan Havalimanı’na 3 veya 3 buçuk TL daha az mazot yakmış olacağız. Ancak yinede akaryakıt fiyatlarını düşürdüğü için hükümetimize teşekkür ederiz.

Osman Aygün:

Hükümetimizden Allah razı olsun, indirimden dolayı çok memnunuz, ancak daha da aşağılara çekilmelidir. Mazot harcamalarımızda pek bir değişiklik yok.

Ali Düzenli: 

“Mazot harcamalarımızı pek fazla etkilemedi, Ercan seferlerindeki harcamamız en fazla 3 buçuk TL düştü, akaryakıttan önce korsan taksiciliğin düzeltilmesi gerekmektedir. 

Caner Büyükdoğan: 

“Öncelikle akaryakıt fiyatlarının düşmesinden ötürü çok memnunuz, inşallah bundan sonra da devlet, normal işçilere daha da çok yardımcı olur. Ben taksici olarak indirimden oldukça memnunum ancak taksicilik çok zor bir meslektir. Hükümetimizin KKTC vatandaşı olmayanlar artık taksi şoförü olamayacak yönünde bir sözü vardır bunun yerine getirilmesini istiyoruz.

Vatandaş ne dedi?

Yusuf Makal: 

Bu indirim çok iyi oldu, benzin harcamalarım gözle görülür şekilde azaldı, akaryakıt indirimi yerinde oldu ancak dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz, daha da düşmesi gerekmektedir.

Ali Tüzüner: 

Akaryakıt fiyatları düştü ancak dünya ile orantılı bir şekilde düşmedi ki. Tabiki bunun farkını gözle görülür şekülde hissettim, 50 TL’ye 13 Litre benzin alırken şimdi 15 litre alabiliyorum ancak dünya piyasasına göre fiyatlar oldukça yüksektir. Birde akaryakıt fiyatlarına bağlı olarak elektriğinde ucuzlaması gerekir.

Mustafa Tarkuç:

Akaryakıt fiyatları düşşe bile dünya piyasasına göre kıyasladığımızda oldukça pahalıdır. Asgari ücret ile çalışana akaryakıt fiyatları büyük bir yüktür. Sadece araç bazında düşünmeyin, ısınmak için de mazot kullanan asgari ücretli çalışan vardır, onların durumu ne olacak? Kendimden örnek vereyim ben ısınmak için 4 günde 15 TL mazot kullanıyorum.