Hakan Yıldırım

Güzelyurt bölgesinde 2010 yılında meydana gelen sel felaketinde yüzlerce işyeri ve ev zarar görmüş birçok vatandaş mağdur olmuştu.

Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC devleti felakette mağdur olan vatandaşların yaralarını sarmak için bölgede seferber olmuştu. Güzelyurt’ta ikamet eden Polat Korşan isimli vatandaş, 2010 yılında yaşanan sel felaketinde mağdur olduğunu, aradan geçen zaman içerisinde ise tüm başvurularına rağmen kendisine yardım eli uzatılmadığını savundu.

Araba radyatörlerini tamir eden ve 2010 yılındaki su baskınında dükkanını kaybeden Korşan, sel felaketinden sonra kendisiyle ilgilenilmediğini ve sokakta kaldığını dile getirdi. 

Korşan, “Çalmadığım kapı kalmadı. 2013 yılında dilekçelerime karşılık geldi, hasar tespiti yapıldı ama kimse daha sonra uğramadı” dedi.

“Kışın yağmur altında çalışıyorum”

Evli ve bir çocuğu olduğunu ve ailesinin nafakasını çıkarmak için çalışmak zorunda olduğunu belirten Korşan, “Yağmurda, soğukta çalıştık. Çok yağdığında çalışamadık, zaman zaman aç kaldık” ifadelerini kullandı. 5 yıldır kendi imkanlarıyla iş yaptığını söyleyen Polat Korşan, devletten yardım alamadığı için inşasına başladığı binasını bitirmek için çaba harcıyor. Korşan, geç de olsa uğradığı zararın tazmin edilmesi için devletten adım atmasını beklediğini kaydetti.