DAİREDE KAOS YAŞANDI

İnternet sağlayıcısı ADSL sisteminin çökmesi, bazı devlet dairelerini felç etti. ADSL’e bağlı devlet dairelerinde dün gün boyunca sistem çalışmadı. ADSL’in çökmesi nedeniyle, sistem çalışmadığı için işlem yapılamayan Araç Kayıt Dairesi’nde dün adeta kaos yaşandı.

KÜFÜRLER HAVADA UÇUŞTU

Sistem olmadığı için araç kayıt işlemleri yapılamadı, dairede zaman zaman gerginlikler yaşandı. Daire’ye giden vatandaşlar, bu duruma isyan ederken, ADSL’deki sorun nedeniyle işlem yapamayan memurlar, bazı vatandaşların hakaretlerine maruz kaldı.

Rana SARRO

Telekomünikasyon Dairesi’nin ADSL sisteminin çökmesi, bazı devlet dairelerini felç etti. ADSL’e bağlı devlet dairelerinde dün gün boyunca sistem çalışmadı. Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde dün adeta kaos yaşandı. Sistem olmadığı için araç kayıt işlemleri yapılamadı. Daire’ye giden vatandaşlar, bu duruma isyan ederken, dairede zaman zaman gerginlik oldu.

ARAÇ KAYIT’TA KEŞMEKEŞ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde, bir süre öncesine kadar personel eksikliği nedeniyle yaşanan keşmekeş, personel istihdamının ardından yerini arızalara bıraktı. Maliye Bakanlığı Bilgi İşlem Bölümü’nde oluşan arıza nedeniyle, geçtiğimiz Çarşamba ve Perşembe günü sistem çalışmadığından, veznelerde işlem yapılamazken; dün sabah itibariyle de, ADSL sisteminin çökmesi nedeniyle yine dairede işlem yapılamadı.

DAİREDE GERGİNLİK

Araç kayıtları ile ilgili işlem yaptırmaya giden vatandaşlar geri çevrildi. Vatandaşlar ise bu duruma adeta isyan etti. Geçen haftadan beri, daireye giderek işlem yaptırmak isteyen vatandaşlara, dün de internetteki sorun nedeniyle ‘sistem çalışmıyor’ yanıtını veren memurlar, bazı vatandaşların hakaretlerine maruz kaldı. Dün gün boyunca izdiham yaşanan dairede, zaman zaman gerginlikler oldu.

“MEMURUMUZ KÜFÜRLERLE KARŞILAŞIYOR”

Gazetemize konuşan Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi Müdürü Salih Boran, Telefon Dairesi’nin ADSL sisteminin çökmesi nedeniyle, bazı dairelerin sorun yaşadığını belirterek, veznelerdeki memurların, vatandaşların anlayışsızlıkları ve küfürleri ile karşılaşmasının yanlışlığına dikkati çekti.

Dairede çalışan memurlar da, sistemin çalışmamasının, kendilerinin de mağduriyetine yol açtığını, bunun iş yükünü artırdığını belirterek, vatandaşların bu durumu farklı yorumladığından yakındılar.

KAPI ERKENDEN KAPANDI

Gün boyunca işlem yapılamayan Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde 14.30’da ise kapı kapatıldı. İşlem yaptırmaya gelen ve dairenin kapısının kapalı olduğunu gören vatandaşlar, isyan etti. Araçları ile ilgili işlemleri yaptırmak için, uzak yerlerden geldiklerini belirten vatandaşlar, “polis durdurup yazarsa ödeyeceğim cezanın sorumlusu kim olacak” diye sordu. Bazı vatandaşlar da, geçtiğimiz Çarşamba gününden beridir, işini gücünü bırakarak daireye geldiklerinden ve işlerini göremediklerinden yakındılar.