Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Gazimağusa Bölge Sorumluluğuna yapılan görevlendirmeyi kınamak için Turizm Bakanlığı önünde kınama eylemi gerçekleştirdi.

KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, Turizm Bakanlığı önünde basına yaptığı açıklamada, olayı protesto edip eylem yapmak için tarihin (1 Nisan) çok uygun olduğunu söyleyerek, görevlendirmenin “şaka gibi” olduğunu belirtti.

Kaptan, “2012 yılında Gazimağusa Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nde yaşanan ve hapis cezasıyla sonuçlanan zimmete para geçirme olayında, zimmetine para geçiren kişinin cezasını çektiğini, şube sorumlusunun da görevine yeterli itinayı göstermediği için görevden uzaklaştırıldığını” belirtti.

Bunun ardından görevi vekâleten devralan ve 2012’den sonra 4 yıl bu görevi layıkıyla yürüten, görevini ihmal edenler ve işyerinde içki içenler hakkında rapor tutan kişinin işine son verilerek, yerine görevini ihmal eden ve UBP’nin bölgedeki delegelerinden birisi olduğu bilinen şahsın yeniden işe alındığını savunan Kaptan, artık kimsenin “kamu reformundan” , “iyi idareden”, “kaliteli hizmetten” bahsetmemesi gerektiğini kaydetti.

1459499524.jpg

Bakan Faiz Sucuoğlu’nu attığını savunduğu yanlış adımı geri almaya çağıran Kaptan, “Makamlar baba malı değildir, babanızın çiftliğini yönetmiyorsunuz, baba çiftliği yönetmenin bile bir ahlâkı vardır” şeklinde konuştu.

Kaptan ve KTAMS yetkilileri daha sonra kararın gerekçesini öğrenmek için Turizm Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana’yı ziyaret etmek istese de, Dana’nın Bakanlık binasında olmaması nedeniyle “en kısa zamanda randevu” talebi yapıp Bakanlıktan ayrıldılar. 

Bakanlık önünde bir kez daha konuşma yapan Kaptan, “Ülkede herkesin yaptığının bedelini ödeyip hesabını vermek zorunda olduğunu” söyledi. Kaptan kararın gerekçesini öğrenip kamuoyuna açıklayana kadar girişimleri sürdüreceklerini belirtti.

Kaptan, “Her gün yok ‘hükümeti, bozduyduk, bozacaydık …Dün bozsaydınız bugün sizden ve ahlâk dışı yönetiminizden kurtulduğumuzun 2. günü olacaktı” şeklinde sözlerini tamamladı.

1459499522.jpg