Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Devlet Halk Dansları Topluluğu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen 29. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nda üçüncülük elde etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Koordinatörlüğü’nde gerçekleşen yarışmada, 18 ülkeden 700 dansçı ve müzisyen gösteri sundu.

Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen yarışmada, ülkeye özgü geleneksel kıyafetleriyle her gece farklı kareografiler sergileyen KKTC Devlet Halk Dansları Topluluğu, performanslarıyla izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Renkli görüntülere sahne olan 29. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nda, tüm dünyaya Bursa’dan dostluk, barış sevgi ve kardeşlik mesajları gönderildi.

Finalde beşer dakikalık gösterilerini sergileyen gruplardan Sırbistan birinci, Bulgaristan ikinci olurken, üçüncülüğü ise KKTC aldı. Yarışmada diğer yıllardan farklı olarak bu yıl ilk kez mansiyon ödülü de verildi. Mansiyon ödüllerini de Estonya ve Endonezya aldı.

KKTC’ye üçüncülük ödülü olan Bronz Karagöz ile 2 bin Euro para ödülünü BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez takdim etti.

Yarışmada ekibe Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp da eşlik etti.

TUNÇALP: “KKTC EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİLDİ”

KKTC Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, yarışma süresince ekibin KKTC’yi en iyi şekilde temsil ettiğini ifade etti ve örnek bir ekip olduğunu söyledi.

Tunçalp, KKTC Devlet Halk Dansları Topluluğu Yönetmeni Serhat Kozoğlu ve tüm ekibi tebrik etti, başarılarının devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

Tunçalp, final öncesi BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz ile görüşerek, Vakfın misafirperverliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi, KKTC’ye özgü hediyeler takdim etti.