Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, tahlil sonuçlarının, tahlil yaptıranlara verilen sonuç takip etiketi üzerinde bulunan işlem numarası ve kişisel bilgiler, Sağlık Bakanlığının www.saglikbakanligi.com sitesindeki tahlil sonuç alanındaki foruma girildiği zaman tahlil sonuçlarının görüntülenebileceği kaydedildi.

Tahlil sonuçlarını web sitesinden görüntülemenin güvenli olduğu da kaydedilen açıklamada, sonuç takip etiketi üzerinde bulunan işlem numarasının her kişiye farklı, her tahlil için de farklı olmasından dolayı,  işlem numarası ve kişisel bilgileri doğru girilemeyenlerin tahlil sonuçlarını görüntüleyemeyeceği ifade edildi.

İşlem numarasını kaybedenlerin, tahlil yaptıkları hastanenin danışma bölümündeki memurun soracağı birkaç güvenlik sorusuna cevap verebilmeleri halinde, işlem numaralarını öğrenebileceği kaydedildi.

Uzman onayı verilmeyen tahlil sonuçlarının tüm bilgiler doğru girildiği halde görüntülenemeyeceği  ifade edilen açıklamada, tahlil sonuçlarının haftanın her günü ve günün 24 saati sorgulanabileceği de hatırlatıldı.